Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ankie Ytsma meest ervaren dame topdivisie, kwart peloton nieuw op hoogste niveau

Ankie Ytsma meest ervaren dame topdivisie, kwart peloton nieuw op hoogste niveau

geplaatst donderdag 20 oktober 2022 om 20:18:53 op Schaatspeloton.nl

Het nieuwe DGS heeft naast Ankie Ytsma (nummer 42), de meest ervaren schaatsster in het topdivisiepeloton, met Amber Siegers (#33) en Luna Jonkers (#41) ook twee debutanten in de gelederen.

Het nieuwe DGS heeft naast Ankie Ytsma (nummer 42), de meest ervaren schaatsster in het topdivisiepeloton, met Amber Siegers (#33) en Luna Jonkers (#41) ook twee debutanten in de gelederen.

Komende zaterdag begint Ankie Ytsma (DGS) met de meeste ervaring aan het nieuwe marathonschaatsseizoen bij de dames. De Friezin begint alweer aan haar zeventiende seizoen op het hoogste niveau. Olympisch kampioene Irene Schouten (Albert Heijn / Zaanlander) staat met veertien seizoenen op de tweede plaats. Corina Strikwerda (Skadi), met dertien seizoenen, en Jessica Merkens (OCRE / Haak) en Emma Engbers (Mastermind / Rekenservice), die aan hun twaalfde seizoen beginnen, staan ook hoog op de lijst van ervaren marathonschaatssters. Het peloton kent met 16 nieuwkomers een sterke vernieuwing. Hiermee heeft een kwart van het peloton voor het eerst een topdivisienummer.

Meest ervaren rijdsters topdivisie:
17 seizoenen: Ankie Ytsma
14 seizoenen: Irene Schouten
13 seizoenen: Corina Strikwerda
12 seizoenen: Jessica Merkens en Emma Engbers
11 seizoenen: Lisanne Buurman
10 seizoenen: Ineke Dedden en Sharon Hendriks
9 seizoenen: Liesbeth Milatz, Roza Blokker, Anne Tauber, Jade van der Molen en Merel Bosma

Debutanten topdivisie dames:
Sanne van Heel, Olin Verhoog, Amber Siegers, Quinty Ton, Evi Gelling, Laura Lorenzato, Sanne in ’t Hof, Ellia Smeding, Luna Jonkers, Leonie Beers, Naomi Verkerk, Sanne Oosterwijk, Veerle van Koppen, Josie Hofmann, Eline Jansen en Deborah Veerman