Schaatspeloton.nl - Nieuws - Peter van Niekerk stopt met marathonschaatsen

Peter van Niekerk stopt met marathonschaatsen

geplaatst donderdag 9 februari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Na het lopende seizoen zal Peter van Niekerk (MM Guide) stoppen als marathonschaatser.

Na het lopende seizoen zal Peter van Niekerk (MM Guide) stoppen als marathonschaatser.

Na het lopende seizoen zal Peter van Niekerk stoppen als marathonschaatser. De 30-jarige Amsterdammer Van Niekerk was, na zijn promotie uit de B Divisie in het seizoen 1998/1999, zeven jaar lang actief als landelijk A-rijder. Dit seizoen komt hij uit voor de formatie van MM Guide.

Peter van Niekerk promoveerde in het seizoen 1998/1999, dankzij een elfde plaats in de UNOX Cup voor B-rijders, naar het A peloton. In de hoogste divisie kwam hij achtereenvolgens uit voor de verschillende formaties van Kocomon Vastgoed, bij de aanvang van dit seizoen maakte hij de overstap naar de equipe van MM Guide.
Tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee leek Peter van Niekerk tot in de laatste ronde op weg naar een top-20 klassering. De hongerklop zorgde er echter voor dat hij terugviel naar uiteindelijk de 39e positie.

Na de twee etappes die nog verreden worden in de Essent Cup zal Peter van Niekerk zijn schaatsen aan de wilgen hangen. Volgend seizoen zal hij in de begeleiding van de MM Guide-ploeg betrokken blijven.