Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vernieuwd Het Leontienhuis samen met Beyond door in topdivisie

Vernieuwd Het Leontienhuis samen met Beyond door in topdivisie

geplaatst vrijdag 24 juni 2022 om 17:15:55 op Schaatspeloton.nl

Liesbeth Veen-Milatz rijdt volgend seizoen samen met Deborah Veerman, Quinty Ton, Leonie Beers en Fenna Zandstra voor Het Leontienhuis.

Liesbeth Veen-Milatz rijdt volgend seizoen samen met Deborah Veerman, Quinty Ton, Leonie Beers en Fenna Zandstra voor Het Leontienhuis.

Ook komende winter zal Het Leontienhuis als hoofdsponsor weer actief zijn in het topdivisiepeloton van de dames. Dit zal echter in een overwegend nieuwe samenstelling zijn. Het opvanghuis voor mensen die worstelen met een eetstoornis verbindt zich aan Beyond dat naast een beloftenteam nu ook een topdivisieteam op het ijs zal brengen. Liesbeth Veen-Milatz zal als enige actief blijven voor Het Leontienhuis. Deborah Veerman groeit door vanuit het beloftenteam van Beyond en maakt haar topdivisiedebuut. Ook Quinty Ton, Leonie Beers en Fenna Zandstra maken de overstap van de beloften naar de topdivisie.

Het Leontienhuis is sinds 2015 als naam actief in het marathonschaatsen. Het Leontienhuis is ontstaan uit de wens van Leontien Zijlaard-van Moorsel om anderen te helpen in hun gevecht tegen een eetstoornis. De voormalig wielrenster kampte tijdens haar wielercarrière met anorexia, waarvan zij succesvol herstelde. Ze vond de balans terug en geniet weer van het leven. Dat gunt ze iedereen! Zo is in 2008 Stichting Leontienhuis opgericht. Na jarenlang goede doelen op het gebied van eetstoornissen te hebben gesteund, opende de stichting op 9 juli 2015 een eigen inloophuis in Zevenhuizen. Een bijzonder moment, dat bekroond werd met een bezoek van koningin Máxima.

De ervaren Liesbeth Veen-Milatz, die afgelopen seizoen al voor Het Leontienhuis uitkwam in de topdivisie, krijgt komende winter op het hoogste niveau gezelschap van Deborah Veerman, Quinty Ton, Leonie Beers en Fenna Zandstra. Het vijftal zal schaatsen onder de vleugels van stichting Beyond die de afgelopen jaren op het beloftenniveau actief was. Hiermee keert Beyond na vijf jaar weer terug op het hoogste niveau. Ook op het tweede niveau zal Beyond met een beloftenploeg actief blijven.

De ploeg wil naast het uitdragen van de naam Het Leontienhuis nog meer terugdoen voor het goede doel. Zo zal het meedoen aan de Leontienhuis Charity Ride op zondag 25 september. De ploeg heeft de hoop dat meer marathonschaatsers bij deze sponsorrit voor het goede doel aansluiten.