Schaatspeloton.nl - Nieuws - A6.nl promoveert met Christian Haasjes naar herentopdivisie

A6.nl promoveert met Christian Haasjes naar herentopdivisie

geplaatst dinsdag 1 maart 2022 om 10:56:35 op Schaatspeloton.nl

Christian Haasjes maakt volgend seizoen in de kleuren van A6.nl de stap naar de topdivisie.

Christian Haasjes maakt volgend seizoen in de kleuren van A6.nl de stap naar de topdivisie. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na een aantal succesvolle jaren met de Schaatsdames in de hoogste divisie van het landelijke marathonschaatsen zal Team A6.nl volgend seizoen ook met een herenteam uitkomen in de Topdivisie. Zij gaan dit in elk geval doen met Christian Haasjes die dit seizoen in de kleuren van A6.nl bij de beloften twee keer de snelste was en nu promoveert naar het hoogste niveau. In de komende weken zullen meer namen van rijders bekend gemaakt worden bij de ploeg die onder leiding zal staan van Elfstedenwinnares Klasina Seinstra en Manon Kamminga.

Jarenlang al is het autobedrijf A6.nl van Henkjan Meijer en Klasina Seinstra langs de autosnelweg bij Lemmer een belangrijke sponsor in het marathonschaatsen. In 2018 lanceerde het echtpaar de ijzersterke Schaatsdames van Team A6.nl in de hoogste divisie van het marathonschaatsen voor vrouwen. Niet alleen met aanstormende jonge talenten, maar ook met gevestigde namen van kanonnen als Manon Kamminga en Francesca Lollobrigida, die het marathonschaatsen bij de dames nog eens extra kleur gaf door bij de laatste Spelen naast Irene Schouten twee Olympische medailles te winnen.

Bij TeamA6.nl zullen volgend seizoen meervoudig Europees inline-kampioen en oud marathonschaatsster Manon Kamminga en de eveneens uit het inline afkomstige Ricardo van der Horst de nieuwe coaches worden.

Henkjan Meijer en Klasina Seinstra zelf zullen als ploegleider en coach het damesteam onder hun hoede nemen. Behalve bij de mannen, zullen ook de namen van de rijdsters van de damesteams voor volgend seizoen de komende weken bekend worden gemaakt.