Schaatspeloton.nl - Nieuws - Opnieuw winst voor Arjan Smit

Opnieuw winst voor Arjan Smit

geplaatst woensdag 8 februari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

In Groningen hebben Arjan Smit (A Divisie, Nefit), Jenita Hulzebosch-Smit (Dames, DSB) en Alain Gloor (B Divisie, ECN Azzuri Raps) de 14e etappe van de Essent Cup gewonnen. Voor Arjan Smit betekende dit, na zijn overwinning op zondag de tweede overwinning in 4 dagen.

Dames
Waar Jenita Hulzebosch-Smit (DSB) zondag in Assen nog niet in slaagde lukte in Groningen wel. De oudste van de gezusters Smit, die aangegeven heeft na het seizoen te stoppen, ontsnapte in de finale uit de greep van het peloton om zo de dagoverwinning op te eisen. Foske Tamar van der Wal (Subsidiecheck.nl) won de eindsprint van het peloton maar moest dus genoegen nemen met de tweede plek, Elma de Vries (DSB) eindigde als derde.
De leidsters in de klassementen kwamen wederom weer niet in gevaar en lijken zo goed als zeker van de eindzege. Alleen als de achtervolgers ronden voorsprong gaan pakken kan het nog veranderen. Het Sprintklassement, waar nog 20 punten voor te verdienen zijn, is met een voorsprong van 27 punten wel al definitief in handen van Daniëlle Bekkering (DSB).

A Divisie
Met het klassement beslist, was de wedstrijd in de A Divisie een open strijd om de dagprijzen. Halfkoers slaagde een zestal rijders erin het peloton te dubbelen. Henk Angenent (TNT Nederland BV), Joost Vink (PGM Bakker), Arjan Smit (Nefit HR Ketels), Kurt Wubben (Jorritsma Bouw), Jeroen de Vries en Bert Jan van der Veen (beiden Time Out Sport/zwembadplein.nl) konden zich gaan opmaken voor de finale strijd. Hierin was Nederlands Kampioen Arjan Smit natuurlijk de te kloppen man, zijn concurrenten probeerde dan ook weg te komen, maar zonder veel succes. Arjan Smit won inderdaad de wedstrijd in de sprint voor Kurt Wubben die tweede werd. Henk Angenent behaalde de derde podiumplek.
Achter Cedric Michaud, die zeker lijkt van de eindoverwinning in de Essent Cup, lijkt de strijdt om de twee overige podiumplekken nog interessant te worden. Jan Maarten Heideman (Proteq), die de pelotonspurt om de zevende plek won, liep in tot 1,9 punten achterstand op Ingmar Berga (DSB) die in de laatste slotronden ten val kwam en geen punten scoorde.
Lars Hoogenboom (Adformatie) is zeker van de eindoverwinning van het Tussensprintklassement. In totaal zijn in de twee nog te rijden etappes 30 punten te verdienen, de voorsprong van Lars Hoogenboom op naastenbelager Sandor Stuut (PGM Bakker) is 44 punten.

B Divisie
De wedstrijd in de B Divisie werd opnieuw beheerst door het Zwitserse duo Alain Gloor (ECN Azzuri Raps) en Roger Schneider (De Biester). Zondag kwam het tweetal met voorsprong over de eindstreep, nu slaagde zij erin het peloton te dubbelen. Alain Gloor klopte in de sprint opnieuw Roger Schneider. Roger Schneider deed wel opnieuw een goede stap richting het eindpodium straks na de Finale in Alkmaar. Emiel Blauw (Steenbergen Fietsen) eindigde als derde door de pelotonsprint te winnen.
(In tegenstelling tot eerdere berichten heeft niet Roger Schneider (De Biester) in Groningen de marathon in de B divisie gewonnen, maar zijn Zwitserse landgenoot Alain Gloor (ECN Azzuri Raps). De KNSB heeft de officiële uitslag donderdag aangepast)

Zaterdag is in Amsterdam de voorlaatste etappe in de Essent Cup.