Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart Hoolwerf terug op oude nest, Reggeborgh brengt Hoolwerfjes weer samen

Bart Hoolwerf terug op oude nest, Reggeborgh brengt Hoolwerfjes weer samen

geplaatst woensdag 16 februari 2022 om 21:54:59 op Schaatspeloton.nl

De broers Bart en Evert Hoolwerf worden komend seizoen bij Reggeborgh weer herenigd.

De broers Bart en Evert Hoolwerf worden komend seizoen bij Reggeborgh weer herenigd. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Reggeborgh heeft Bart Hoolwerf vastgelegd voor het komende seizoen. De 24-jarige schaatser komt over van Jumbo-Visma en heeft een contract van één jaar getekend bij het team van coach Roy Boeve. Daarmee keert de cupwinnaar van twee seizoenen geleden terug op het oude nest. Reggeborgh neemt als sponsor de oude organisatie rond Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk over waarvoor Bart Hoolwerf tussen 2019 en 2021 uitkwam. Bij Reggeborgh wordt de Eemdijker ook weer herenigd met broer Evert en neef Willem.

"Ik wil me volledig op de mass-start gaan richten en de mogelijkheden om dat te gaan doen, zijn er bij Reggeborgh", legt Hoolwerf uit. Teammanager Teun Breedijk is blij met de aanwinst. "We hebben een mooie ploeg en daar past Bart geweldig in. Hij is 24 jaar en heeft al veel gewonnen, maar geldt nog steeds als één van de grootste talenten. Hij heeft de ambitie om de mass-start te rijden en dat willen we graag met hem invullen."

De familie Hoolwerf wordt komend seizoen dus herenigd. Barts broer Evert en zijn neef Willem maken al deel uit van Team Reggeborgh. "Hartstikke mooi dat ik nu met mijn familie mijn beroep kan uitoefenen."

De schaatser, die in Heerenveen woont maar zijn roots in Bunschoten-Spakenburg heeft liggen, heeft afgelopen seizoen voor het eerst World Cups gereden op de mass-start. De derde World Cup in Calgary won hij. "Dat is me zo goed bevallen, dat ik heb besloten me daar verder in te gaan ontwikkelen en specifiek voor de mass-start te gaan trainen", zegt de zesde rijder van marathonteam Reggeborgh. Zijn prioriteit zal niet bij de marathon komen te liggen, maar als het in het schema past, is Hoolwerf er zeker bij. "Mijn ambitie is om me te plaatsen voor een groot eindtoernooi op de mass-start zoals een WK", zegt Hoolwerf.