Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiomarathon: Overzicht Week 5 van 2006

Regiomarathon: Overzicht Week 5 van 2006

geplaatst maandag 6 februari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl volgt het hele winterseizoen de regionale marathons. Elke week zullen wij de resultaten van de verschillende ijsbanen in Nederland op een rijtje zetten. Deze week beleefde de Regiocompetitie in het Zuiden van het land haar finale. Naast deze wedstrijd in Breda, nog zeven andere baancompetitie wedstrijden door het land.

Maandag 30 januari 2006 (Haarlem) – C1 Winst voor Bart van Velzen
De laatste marathon van januari werd op maandagavond verreden in Haarlem. Bart van Velzen klopte daar Eric Bisschops (2e) en Rick van der Hoorn (3e) in de C1 Divisie wedstrijd. Bij de Dames was de wedstrijd een prooi voor Lisette Kaslander die Aletta Smit naar de tweede en Ans Oudejans naar de derde plaats verwees.

Woensdag 1 februari 2006 (Groningen) – Groningse zege voor Koeno Mulder
Een kopgroep van vijf man slaagde er op woensdag in Groningen in het C peloton te dubbelen. In de finale na de 40 reguliere ronden behaalde Koeno Mulder de zege. Klaas van der Wal moest genoegen nemen met de tweede plaats, Erik Groenendal werd derde. In het Damespeloton was Ellen Waijer de sterkste, Albert Bakker won bij de Veteranen.

Woensdag 1 februari 2006 (Amsterdam) – Kimberly Muusse wint Dameswedstrijd
Kimberly Muusse won in Amsterdam de Dameswedstrijd door Wendy de Graaf naar de tweede plek te verwijzen. Op een ronde achterstand werd Annemieke Sonneveld derde. In de C2 Divisie won Kees Boekel voor Marc de Haas (2e) en Wim van Leest (3e).

3. Mathijs Dirksen

Vrijdag 3 februari 2006 (Den Haag) – Van Eck stevent af op eindoverwinning Van Vliet Cup
Pieter Jan van Eck heeft afgelopen vrijdagavond goede zaken gedaan in het algemeen klassement van de Van Vliet Infragroep Marathoncup. Met een ronde voorsprong won Van Eck de wedstrijd en staat nu, met nog 1 wedstrijd te gaan, 10 punten voor in dit klassement. De beslissende ontsnapping was al in een vroeg stadium van de wedstrijd. Pieter Jan van Eck, Jochem Uithoven en Tom Oomen trokken ten strijde en bouwde langzaam hun voorsprong uit naar een ronde. Het peloton was niet bij machte om deze 3 musketiers terug te vatten. Hiervoor ontbrak de samenwerking in het peloton. De samenwerking tussen de 3 koplopers was meer dan voortreffelijk. De 3 koplopers mochten in drie extra ronden de podiumplekken gaan verdelen. Het leek erop dat het een eindsprint zou gaan worden maar de laatste versnelling van Pieter Jan van Eck, bij het ingaan van de laatste ronde, kon door Jochem Uithoven en Tom Oomen niet beantwoord worden. Met een kleine voorsprong won van Eck de 7e wedstrijd om de van Vliet Infragroep Marathoncup. Jochem Uithoven werd 2e en Tom Oomen kwam moegestreden als nummer 3 over de streep. (bron: http://www.ijsclub-eendracht.nl)