Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bianca Roosenboom stopt na 17 jaar

Bianca Roosenboom stopt na 17 jaar

geplaatst zaterdag 12 februari 2022 om 11:09:42 op Schaatspeloton.nl

Bianca Roosenboom kwam dit seizoen slechts incidenteel uit in het schaatspeloton in de kleuren van Husqvarna.

Bianca Roosenboom kwam dit seizoen slechts incidenteel uit in het schaatspeloton in de kleuren van Husqvarna. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na 17 jaar actief te zijn geweest in de topdivisie van het marathonschaatsen hangt Bianca Roosenboom vanavond de schaatsen aan de wilgen. Roosenboom won in 2009 haar enige kunstijsmarathon op het hoogste niveau. De schaatsster waarvoor het winterseizoen vaak in het teken stond van het zomer-inlineseizoen was in totaal goed voor zeven podiumplaatsen waaronder een zilveren medaille tijdens het NK op kunstijs in 2011. "Het liefst had ik nog jaren doorgegaan maar als het lichaam niet meer wil is het verstandiger om te stoppen." Laat Roosenboom aan haar volgers op Instagram weten. "Gezondheid gaat boven alles."

"Ik ben en blijf een liefhebber van de sport en ga opzoek naar nieuwe uitdagingen, het liefst in deze prachtige sport. Ik ben in het bezit van een CIOS en een trainer 4 diploma." Stelt Roosenboom in haar schaatsafscheidsbericht. "Ik wil iedereen bedanken die mij geholpen heeft! Familie, vrienden, coaches, medische begeleiding, teams en sponsors. Bedankt."