Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team SKADI strikt Beau Wagemaker

Team SKADI strikt Beau Wagemaker

geplaatst dinsdag 8 februari 2022 om 21:51:52 op Schaatspeloton.nl

Beau Wagemaker komt komend seizoen uit voor Team SKADI.

Beau Wagemaker komt komend seizoen uit voor Team SKADI. (bron: Schaatspeloton.nl)

Beau Wagemaker zal volgend seizoen uitkomen voor Team SKADI. De 25-jarige Noord-Hollandse komt over van Husqvarna waarvoor ze dit seizoen nog niet tot de ereplaatsen kwam. Wagemaker was in 2020 derde bij de Alternatieve Elfstedentocht, won al eens op het natuurijs van Noordlaren en reed ook op kunstijs al naar meerdere podiumplaatsen. Bij SKADI vult Wagemaker een van de plekken in die vrij komen door het stoppen van Aggie Walsma en Melissa van Pierre. Clarissa van Maaren en Floor Peters hebben verlengd bij het team van ploegleider Nick Uithoven die nog in gesprek zijn met een vierde rijdster.

"We zijn trots dat we met Beau Wagemaker een alleskunner hebben kunnen aantrekken die zowel op kunst- als natuurijs en op wieltjes al mooie overwinningen en vele podiumplekken heeft behaald." laat ploegenvertegenwoordiger Johnny Verbeek weten. "De ambities en de visie van de rijdster stroken perfect met de weg die Team SKADI is ingeslagen. Met een team zonder onbetwiste kopvrouw maar vier sterke rijdsters die zowel op kunst als natuurijs meestrijden voor topklasseringen en waar een ieder zich kan en wil wegcijferen voor elkaar."

Floor Peters en Clarissa van Maren hebben in overleg met de begeleiding besloten ook volgend seizoen weer voor Team SKADI uit te komen. Peters maakte zich dit seizoen verdienstelijk als sterke pion op het kunstijs en behaalde in het verleden al mooie resultaten op zowel en kunst- als natuurijs. Van Maaren die door de formatie een zeer belangrijke schakel binnen Team SKADI wordt genoemd werd door de ploegleiding ondanks haar blessure van grote waarde geschat. De ploegleiding van Team SKADI is in gesprek met een vierde rijdster en hoopt aan het einde van de week met meer duidelijk te komen.

Einde beloftenploeg, wel plaats voor vijfde rijdster
De rijdsters van het beloftenteam dat SKADI dit seizoen op het ijs bracht gaan allemaal stoppen om uiteenlopende redenen wat de ploeg doet besluiten te stoppen met een ploeg op het tweede niveau. Annelies Oude Alink en Elske Tjalma-Lenis kiezen voor hun maatschappelijke carrière. Estelle de Jong gaat zich richten op het wielrennen bij GRC Jan van Arkel. Terwijl Britt Tjalma nog steeds herstellende is van een aantal zware blessures en operaties waardoor ook zij niet doorgaat. Wel zal er plaats zijn voor een talentvolle vijfde rijdster bij het topdivisieteam.

Bekijk ook:

Beau Wagemaker