Schaatspeloton.nl - Nieuws - Reggeborgh hoofdsponsor Hoolwerf Heiwerken/AB Vakwerk; Ronald Haasjes komt, Luc ter Haar gaat

Reggeborgh hoofdsponsor Hoolwerf Heiwerken/AB Vakwerk; Ronald Haasjes komt, Luc ter Haar gaat

geplaatst woensdag 2 februari 2022 om 22:06:55 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman en Crispijn Ariëns rijden ook komende winter in het groen, dan alleen van de nieuwe hoofdsponsor Reggeborgh.

Gary Hekman en Crispijn Ariëns rijden ook komende winter in het groen, dan alleen van de nieuwe hoofdsponsor Reggeborgh.

Schaatsteam Reggeborgh verschijnt komend seizoen met een marathonploeg in de Topdivisie op het ijs. De investeringsmaatschappij uit Rijssen gaat het huidige Hoolwerf Heiwerken/AB Vakwerk team van Gary Hekman, Crispijn Ariëns, Evert en Willem Hoolwerf sponsoren. Naast het genoemde viertal dat blijft zal het team versterkt worden met Ronald Haasjes die overkomt van Bouwselect. Haasjes neemt bij het nieuwe Team Reggeborgh de plek in van Luc ter Haar die de ploeg na dit seizoen gaat verlaten.

"Reggeborgh heeft de ambitie breder aanwezig te zijn in de schaatssport. Dus naast onze langebaanploeg past een marathonteam daar goed bij. In de zomer zal dit marathonteam ook meedoen aan inline-skate wedstrijden. Wij zijn dan ook erg blij met deze uitbreiding." Legt Henk Schra, teammanager Schaatsteam Reggeborgh, uit.

Het marathonteam van ploegleider Roy Boeve is ook zeer gelukkig met de nieuwe sponsor. Na zeven jaar doet AB Vakwerk een stap terug als hoofdsponsor. Het laatste jaar nam Hoolwerf Heiwerken de sponsoring van de ploeg al voor een groot deel voor zijn rekening. Beide bedrijven blijven als subsponsor betrokken bij de ploeg. Boeve: "We zijn heel blij dat Reggeborgh in het marathonschaatsen stapt. Het is ook een erkenning voor ons dat we na zoveel jaren hard werken een topteam zijn geworden waar zij zich aan willen verbinden. Ik ben heel trots dat we daar onderdeel van uit kunnen maken", zegt Boeve. "We blijven in het groen rijden", lacht de coach.

Reggeborgh is niet helemaal nieuw in het marathonschaatsen. Ze reden al met een ploeg in de Beloftencompetitie. Over de samenwerking tussen het top- en beloftenteam worden momenteel nog gesprekken gevoerd. De invulling van het topdivisieteam voor komend seizoen is bekend. Gary Hekman, Crispijn Ariëns, Evert en Willem Hoolwerf blijven bij het marathonteam, Ronald Haasjes komt er nieuw bij. Dat betekent dat Luc ter Haar het team zal verlaten. Teun Breedijk is de teammanager van het marathonteam.