Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gary Hekman weer terug vooraan met winst in Eindhoven

Gary Hekman weer terug vooraan met winst in Eindhoven

geplaatst zaterdag 22 januari 2022 om 21:52:31 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman kan weer winnen, in Eindhoven pakt hij zijn eerste overwinning van het seizoen.

Gary Hekman kan weer winnen, in Eindhoven pakt hij zijn eerste overwinning van het seizoen. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Eindhoven heeft Gary Hekman (Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk) de tiende wedstrijd in de Marathon gewonnen. Voor Hekman, die begin dit seizoen worstelde met schildklierproblemen, was het pas de eerste keer dit seizoen dat hij zich in de sprint om de overwinning kon mengen. In de lichtstad klopte hij in de eindsprint Sjoerd den Hertog (Royal A-ware / ZiuZ) en Harm Visser (Jumbo-Visma) te snel af. Klassementsleider Sjoerd den Hertog kwam net als vorige week in de finale ten val maar kon nu snel opstaan en met hulp van ploeggenoten weer aansluiten waardoor hij voor het klassement geen schade leed.

Nadat ze vorige week met coronageval aan de kant stonden waren de mannen van Jumbo-Visma vandaag in Eindhoven weer terug. Ditzelfde gold voor enkele Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk-mannen die vorige week niet op tijd terug waren van trainingskamp om in Heerenveen wel aan de start te staan. Crispijn Ariëns deed dat wel en won op het Friese ijs, vandaag op Brabants ijs vond Ariëns zich weer in zijn rol van meesterknecht maar voor een rijder die eerder dit seizoen vooral moest strijden om het peloton bij te houden. Gary Hekman kreeg in de finale het volle vertrouwen van zijn ploeg. Dit gebeurde na een koers waar aanvallen weinig tot geen ruimte kregen en een sprint lang aangekondigd werd.

Sjoerd den Hertog die vorige week in de finale in de kopgroep ten val kwam en daarna kansloos was belande vandaag opnieuw op het ijs. Snel stond Den Hertog echter weer op de benen en ook zijn ploeggenoten reageerden alert om zich te laten afzakken voor de oranjepakdrager om hem weer de kans te geven aan te sluiten. Binnen no-time was Den Hertog weer terug en kon hij zich in het sprintgeweld mengen. Dit sprintgeweld werd aangevoerd door Jumbo-Visma die met Harm Visser en Bart Hoolwerf twee snelle mannen uit te spelen had. Hoolwerf moest het echter in het gedrang laten lopen waarna Hekman het overnam, Visser overvleugelde en toonde dat hij nog steeds snel kan zijn. Op de meet kwam Den Hertog na zijn val nog knap tot de tweede plaats, Visser moest genoegen nemen met de derde plaats.

Met zijn derde plaats stelde Visser de eindzege in de Brabant Cup veilig. In het klassement over de wedstrijden in Breda, Tilburg en Eindhoven liet Visser Daan Gelling (Bouwselect) en Crispijn Ariëns achter zich.

Bekijk ook:

Uitslag