Schaatspeloton.nl - Nieuws - Crispijn Ariëns ontwijkt val en sprint naar Thialf-winst

Crispijn Ariëns ontwijkt val en sprint naar Thialf-winst

geplaatst zaterdag 15 januari 2022 om 21:45:28 op Schaatspeloton.nl

Crispijn Ariëns kan de winst bejubelen tijdens de Marathon Cup in Thialf.

Crispijn Ariëns kan de winst bejubelen tijdens de Marathon Cup in Thialf. (bron: Schaatspeloton.nl)

De negende wedstrijd in de Marathon Cup is gewonnen door Crispijn Ariëns (Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk). De in Heerde woonachtige Brabander ontweek in de finale van een kopgroep van elf een valpartij van Marc Middelkoop (Sportchaletviehhofen.at) en oranjetruidrager Sjoerd den Hertog (Royal A-ware / ZiuZ) en sprintte vervolgens naar de winst. Daan Gelling (Bouwselect) pakte met een tweede plaats zijn eerste podiumplek, Jeroen Janissen (KPMS / Bouw & Techniek) was goed voor de derde stek. Den Hertog behield ondanks zijn val het oranje, Gelling nam met zijn tweede plek het wit over van de in verband met een coronabesmetting in zijn ploeg afwezige Harm Visser (Jumbo-Visma).

Al vroeg in de wedstrijd ging een kopgroep van elf rond. Crispijn Ariëns en Christoffel Hendriks (Port of Amsterdam / SKITS) vonden zich hier als enige eenlingen tussen een drietal van Bouwselect en koppels van Sportchaletviehhofen.at, Royal A-ware / ZiuZ en KPMS / Bouw & Techniek. Royal A-ware / ZiuZ leek met klassementsleider Sjoerd den Hertog en Jordy Harink die eerder dit seizoen al won de sterkste troeven in handen te hebben. Na het afsprinten van het peloton gingen de blikken dan ook naar hen.

In de eindfase liep het echter anders. Sjoerd den Hertog en Marc Middelkoop kwamen ten val toen Mart Bruggink (Bouwselect) uit de kopgroep ontsnapte en in de achtervolgende groep positie gezocht werd om de achtervolging en de daarop volgende sprint goed in te kunnen gaan. Crispijn Ariëns sprong over de vallende Den Hertog heen, bleef op de been en kon verder in de strijd. Voor Den Hertog zelf restte de kansloze achtervolging. In de sprint die aangegaan werd door Jeroen Janissen toonde Crispijn Ariëns zich vervolgens het snelst. Daan Gelling die bij het luiden van de bel net een te groot gat op Ariëns moest laten werd tweede en mocht zo voor het eerst naar het podium. Met zijn vroege sprint restte voor Janissen zijn vierde derde plek van het seizoen.

Bekijk ook:

Uitslag