Schaatspeloton.nl - Nieuws - Herhaling op Overijssels ijs; ook in Deventer klopt Jordy Harink Mats Stoltenborg

Herhaling op Overijssels ijs; ook in Deventer klopt Jordy Harink Mats Stoltenborg

geplaatst zaterdag 11 december 2021 om 21:49:55 op Schaatspeloton.nl

Jordy Harink (Royal A-ware / ZiuZ) heeft in Deventer de zevende wedstrijd in de Marathon Cup gewonnen. Op De Scheg rekende Harink op de streep af met medevluchters Mats Stoltenborg (Jumbo-Visma) en Jeroen Janissen (KPMS / Bouw & Techniek). Het drietal was in de finale ontsnapt uit een kopgroep van acht met twee ronden voorsprong op het peloton. Eerder klopte Harink Stoltenborg ook al in die andere Overijsselse schaatsstad Enschede. Nu was Harink op De Scheg het snelst en pakte hij zijn tweede overwinning in het marathonschaatsen.

Voor het afwezige publiek was het een mooie wedstrijd geweest om te kunnen zien. Het drietal Jeroen Janissen, Ids Bouma (Royal A-ware / ZiuZ) en Kevin Hoekstra (Bouwselect) pakte als eersten een ronde voorsprong. Later zouden vervolgens nog een grote groep volgen. Janissen zag zich vervolgens ook terug in een groep die op weg ging naar een tweede ronde voorsprong. Daarbij ook klassementsleider Sjoerd den Hertog (Royal A-ware / ZiuZ), nummer twee van het klassement Mats Stoltenborg maar ook Trachitol Trophy-overheerser Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk) zaten bij de acht die het peloton voor een tweede keer dubbelde.

In de finale keken de rapste mannen naar elkaar toen Luuk Loohuis (Port of Amsterdam / SKITS) de finale opende maar al snel overvleugeld werd door de reagerende rijders. Jordy Harink reageerde met Mats Stoltenborg en ook Jeroen Janissen vond zich aan het front. Daan Gelling (Bouwselect) probeerde nog over te steken maar kwam net te laat. Voor hem streden Harink en Stoltenborg opnieuw op het Overijsselse ijs om de winst. Hiermee gingen ze op herhaling na de tweestrijd twee maanden terug in Enschede. Ook nu toonde Harink zich in de slotronde het snelst. Stoltenborg was geklopt. Een breedlachende Jeroen Janissen mocht voor de derde keer dit seizoen het podium beklimmen.

Sjoerd den Hertog behield de oranje leiderstrui. Daan Gelling kwam met een vierde plaats dicht bij de witte trui maar kwam vier punten te kort om Harm Visser (Jumbo-Visma) die de sprint van de tweede groep om de negende plaats won uit het jongerenpak te rijden.

Bekijk ook:

Uitslag