Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sprintster Ineke Dedden wint in Deventer, aanvalster Arianna Pruisscher niet beloond

Sprintster Ineke Dedden wint in Deventer, aanvalster Arianna Pruisscher niet beloond

geplaatst zaterdag 11 december 2021 om 20:14:00 op Schaatspeloton.nl

In Deventer heeft Ineke Dedden (Palet Vastgoedonderhoud) de zevende wedstrijd in de Marathon Cup gewonnen. De in Heerenveen woonachtige Overijsselse was na 80 ronden het snelst in de massasprint voor ploeggenote Jade van der Molen (Palet Vastgoedonderhoud) en Dieuwertje van Kalken (Turner). Met de massasprint werd een lange aanval van Arianna Pruisscher (PTH Groep / SchaatsshopDrenthe) niet beloond. Pas in de voorlaatste ronde werd de Limburgse Drent ingerekend en draaide het uit op een massasprint. Lisa van der Geest (Turner) bleef in het bezit van het oranje, Janet Beers (OCRE / Haak) nam het wit over.

Na een aanvallende koers waar niemand weg leek te komen ontstond twintig ronden voor het eind toch een echt kansrijke aanval. Tessa Snoek (BTZ.nl) en Arianna Pruisscher kregen volop ruimte achter hen kwam het peloton niet op gang. Na eerst goed samengewerkt te hebben ging het voor Pruisscher niet snel genoeg en koos ze solo de aanval. Ze kreeg hulp van haar ploeggenoten en op een gegeven moment keek ze zelfs het peloton in de rug. Het leek er lang op dat Pruisscher stand zou houden maar achter haar kwam in het peloton de achtervolging toch op gang.

Met name toen Snoek van zusterploeg BTZ.nl was teruggepakt door andere ploegen nam Palet Vastgoedonderhoud de leiding in het peloton en hield het peloton rondenlang op tempo. Tot 600 meter voor de streep hield Pruisscher stand maar toen werd ze opgeslokt door het peloton en zag haar moedige aanval niet beloond met haar allereerste overwinning op het hoogste niveau. Palet zag hun finalewerk wel beloond in de massasprint toonde Ineke Dedden zich het snelst voor ploeggenote Jade van der Molen waarmee de zwart-blauwe ploeg een 1-2 op het bord zette. Dieuwertje van Kalken mocht als de nummer drie naar het podium.

Bekijk ook:

Uitslag