Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elisa Dul declasseert ook in Den Haag concurrentie

Elisa Dul declasseert ook in Den Haag concurrentie

geplaatst vrijdag 3 december 2021 om 20:07:17 op Schaatspeloton.nl

Elisa Dul kan opnieuw juichen terwijl achter haar de concurrentie nog strijdt om de tweede plaats.

Elisa Dul kan opnieuw juichen terwijl achter haar de concurrentie nog strijdt om de tweede plaats. (bron: Schaatspeloton.nl)

Nadat zij gisteren al de eerste wedstrijd had gewonnen in Elisa Dul (Zaanlander) ook in Den Haag winnares geworden van de tweede etappe in de Trachitol Trophy. Op De Uithof was Dol opnieuw oppermachtig in de massasprint. Dieuwertje van Kalken (Turner) werd verrassend tweede en mocht voor het eerst in haar carrière naar het podium. Ineke Dedden (Palet Vastgoedonderhoud) completeerde op de derde plaats het podium. Paulien Verhaar (Bouwbedrijf De Vries) behield de leiding in het tussensprintklassement waardoor in Den Haag beide leiderspakken niet van eigenares veranderden.

De dames brachten in Den Haag een wedstrijd met speldenprikken maar weinig echt dreigende aanvallen. Na de wedstrijd in Utrecht zou wel duidelijk moeten zijn dat bij een pelotonssprint Elisa Dul de gedoodverfde is. Er ontstonden op De Uithof wel verschillende groepjes waar je van zou moeten verwachten dat ze elkaar in het gezamenlijke belang van het ontlopen van een massasprint zouden moeten kunnen vinden, maar samenwerking kwam vooraan eigenlijk niet op gang.

Het waren de kleine groepjes die nog het kansrijk waren. Loesanne van der Geest (PGM Bakker) en Merel Bosma (Turner) vonden elkaar en kregen later versterking van een overgestoken Janneke Ensing (PTH Groep / SchaatsshopDrenthe). Ook Roos Markus (Mastermind / Rekenservice / VGR) en Tessa Snoek (BTZ.nl) probeerde nog over te steken maar het was Maaike Verweij (Zaanlander) die in dienst van haar rappe ploeggenote het gat met de kop dichtte. Ook een late aanval van Lisa van der Geest (Turner) had misschien kans gemaakt. Maar dit keer waren het andere ploegen dan Zaanlander die het gat naar de vluchtster dichtte. De sprint was vervolgens onvermijdelijk.

Deze werd verrassend aangetrokken door Turner die echter er niet in slaagden Dul te verrassen. Net als gisteren schakelde Dul bij het luiden van de bel op en werd niet meer teruggezien door de concurrentie. Onbedreigd kon zij haar zege bejubelde terwijl achter haar Dieuwertje van Kalken de sprint om de tweede plaats won en zo voor het eerst naar het podium mocht samen met Ineke Dedden die derde werd.

Bekijk ook:

Uitslag