Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Mombarg wint de Weissensee Cup

Arjan Mombarg wint de Weissensee Cup

geplaatst donderdag 2 februari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De Weissensee Cup is donderdag gewonnen door Arjan Mombarg (Nefit). Na 100 kilometer was hij in de sprint zijn vluchtgenoot Casper Helling (InterCarParts.nl) te snel af. Op ruim een minuut werd Sjoerd Huisman (Buderus) derde. Bij de Dames was Mariska Huisman (Frisia) verreweg het sterkste. Herman Veneman won bij de Veteranen.

Vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat het vandaag een strijd zou gaan worden tussen de A-rijders, Erik-Jan Spijkerman (Univé), Arjan Mombarg (Nefit HR Ketels), Sjoerd Huisman (Buderus) en Casper Helling (InterCarParts.nl). Achter dit viertal vormde zich een groep van B- en C-rijders, waaronder de oud A-topper Arnold Stam. Mariska Huisman (Frisia Financieringen) kon het langst bij de Heren blijven en slaagde er zo uiteindelijk zelfs in om de andere Dames een ronde (van 5 kilometer) te dubbelen.
Uit de kopgroep van de Heren slaagde twee ronde voor het eind Arjan Mombarg en Casper Helling erin te ontsnappen. Dit duo mocht na 100 kilometer gaan strijden om de eindzege. In de sprint was Arjan Mombarg de sterkste en zo moest Casper Helling, na de Alternatieve Elfstedentocht van zaterdag, voor de tweede maal in een week genoeg nemen met de tweede plek. Op 1 minuut en 10 seconden kwam Sjoerd Huisman als derde binnen.
Arnold Stam werd op de vijfde plaats met een achterstand van 4 minuten de beste C-rijder, nog voor Rick van Leersum (Thermo Electron Corporation) die op de zesde plek de beste rijder uit de Nederlandse B Divisie werd.
De Dames wedstrijd werd dus door Mariska Huisman met ruime voorsprong gewonnen. Achter haar legde Andrea Sikkema (Van der Wiel) beslag op de tweede plek en werd Karen Teuling (PANalytical) derde. Herman Veneman won de Weissensee Cup voor de Veteranen. Op meer dan 3 minuten werd de Oostenrijker Peter Pernusch tweede door Engbert van der Woude in de sprint te kloppen.