Schaatspeloton.nl - Nieuws - Proloog Trachitol Trophy prooi voor Evert Hoolwerf

Proloog Trachitol Trophy prooi voor Evert Hoolwerf

geplaatst donderdag 2 december 2021 om 21:03:18 op Schaatspeloton.nl

Evert Hoolwerf wint de eerste wedstrijd in de Trachitol Trophy.

Evert Hoolwerf wint de eerste wedstrijd in de Trachitol Trophy.

Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk) heeft in Utrecht de openingswedstrijd van de Trachitol Trophy gewonnen. De Eemdijker was op zijn thuisbaan het snelst in de massasprint voor Sjoerd den Hertog (Royal A-ware / ZiuZ) en Harm Visser (Jumbo-Visma). De wedstrijd over slechts 75 ronden werd in de finale gecontroleerd door de grote ploegen die meer dan eens met elkaar in aanvaring kwamen terwijl zij vochten om de beste plek in de eindsprint. Kevin Hoekstra (Bouwselect) scoorde de meeste punten in de tussensprints en mocht het pillenpak aantrekken.

Met een korte wedstrijd met maar 75 ronden op het bord bij de start werd het een wedstrijd waar eigenlijk geen moment een massasprint in gevaar kwam. De grootste voorsprong kregen nog Christoffel Hendriks (Port of Amsterdam / SKITS) en Marco van der Tuin (KPMS / Bouw & Techniek) die halverwege de koers een honderd meter voorsprong pakten. Voor in het peloton kleurde het groen van Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk die geen ruimte liet aan de vluchters.

Toen het peloton in de finale bij elkaar was kwamen de verschillende ploegtreinen met enige regelmaat met elkaar in aanvaring. Mats Stoltenborg (Jumbo-Visma) kwam hier bijvoorbeeld bij ten val en sloot na een lange achtervolging te laat aan om nog mee te strijden om de prijzen al wist hij wel nog als achtste te finishen. Voor de jury waren de aanvaringen tussen de ploegen genoeg aanleiding om zowel Jordy Harink (Royal A-ware / ZiuZ), Crispijn Ariƫns als Max van Honschoten (beiden Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk) een gele kaart te geven.

In de uiteindelijk sprint toonde Evert Hoolwerf zich het snelst en mocht het eerste pijlenpak aantrekken. Sjoerd den Hertog en Harm Visser mochten als de nummers twee en drie naar het podium.

Bekijk ook:

Uitslag