Schaatspeloton.nl - Nieuws - Henri Ruitenberg jr. maakt waarschijnlijk marathondebuut

Henri Ruitenberg jr. maakt waarschijnlijk marathondebuut

geplaatst woensdag 1 februari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De zoon van oud-marathonschaatser Henri Ruitenberg maakt komend seizoen zeer waarschijnlijk zijn debuut in de landelijke marathon. De 19-jarige Henri jr. zal de derde plek in de nieuwe ploeg van zijn vader innemen naast oom René Ruitenberg en Roy Polmans. Dat meldt het regionale dagblad De Stentor op woensdag.

René Ruitenberg kreeg afgelopen vrijdag van zijn sponsor DSB te horen dat na zeven jaar zijn contract niet wordt verlengt. Niet snel na dat bericht konden zijn broers Gert en Henri sr. melden dat zij een nieuwe ploeg ging oprichten. Natuurlijk was daarin plaats voor de 35-jarige René, als tweede rijder werd Roy Polmans aangetrokken. De broers zetten begin dit jaar al de World Grand Prix in Zweden op de kalender. 'Daar willen we mee verder' geeft Gert aan. 'Maar dan moeten we wel duidelijkheid over de tv-contracten krijgen', zegt Gert, die als manager bij de nieuwe ploeg betrokken is. Henri wordt ploegleider en trainer en zijn zoon, Henri junior (19), gaat zeer waarschijnlijk zijn debuut maken als marathonschaatser. De vierde rijder voor het Team Ruitenberg is nog niet bekend.
Het peloton is de Ruitenbergjes dus voorlopig niet kwijt. 'We zitten nu 36 jaar als Ruitenbergs in het peloton. Als we dat straks met Henri junior voort kunnen zetten dan gaan we op naar het jubileum van veertig jaar.' En wie weet, staat er tegen die tijd welweer een ander Ruitenbergje klaar om de familienaam hoog te houden in het marathonpeloton. Het is nog iets te vroeg om te zeggen dat zoon Thom (7) over schaatstalent beschikt, maar zeer waarschijnlijk is het wel. Met zo'n vader (René), oom (Henri sr.) en neef (Henri jr.) kan het bijna niet missen. Aldus De Stentor.