Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wind houdt huis op Weissensee

Wind houdt huis op Weissensee

geplaatst woensdag 23 januari 2008 om 11:55:12 op Schaatspeloton.nl

Een enorme wind heeft gisteravond op de Weissensee grote gevolgen gehad op de start/finishstraat.

Een enorme wind heeft gisteravond op de Weissensee grote gevolgen gehad op de start/finishstraat. (bron: Weissensee.nl)

Een enorme wind heeft gisteravond op de Weissensee grote gevolgen gehad op de start/finishstraat. De finishbogen gingen de lucht in, tenten en andere infrastructuur waren beschadigd. Snel opgetrommelde vrijwilligers hebben op het bergmeer de infrastructuur provisorisch hersteld en de evenementen konden zonder vertraging doorgaan. Op dit moment vindt op de Weissensee de snelle toer en de Wereldkampioenschappen voor Masters plaats.

Het logistieke team van de SWS werd direct uit bed getrommeld, of bij de bar weggeroepen. "Het was een onwerkelijk gezicht om de mannen die de afgelopen dagen start/finish hebben opgebouwd, nu vol goede moed herstellen wat er in een paar seconden is verwoest", vertelt SWS-voorzitter Wiebe Barkey, "Ik werd gebeld toen ik net in bed stapte, heb geholpen waar ik kon. Maar als voorzitter sta je als Lulletje Lampenkap te kijken, want onze geoliede machine heeft nauwelijks hulp nodig.

Schouder aan schouder, de wedstrijd móest doorgaan. Wiebe: "De evenementen gaan bij hen voor alles, zéker boven nachtrust en frustratie." Tot diep in de nacht werd in het donker gewerkt op start/finish privisorisch weer op te bouwen. En ook na de start van het WK veteranen en de snelle toer gingen de werkzaamheden door. "Aan het einde van de dag ziet het er weer prachtig uit", gelooft Wiebe heilig, "Ik ben ongelofelijk trots op zo'n team, daar kan je alleen maar van dromen"

Bekijk ook:

De 14-daagse weersverwachting op de Weissensee