Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sjoerd den Hertog steviger in oranje na Haarlemse mistwedstrijd

Sjoerd den Hertog steviger in oranje na Haarlemse mistwedstrijd

geplaatst zaterdag 13 november 2021 om 21:48:13 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd den Hertog komt als winnaar uit de Haarlemse mist.

Sjoerd den Hertog komt als winnaar uit de Haarlemse mist. (bron: Schaatspeloton.nl)

Klassementsleider Sjoerd den Hertog (Royal A-ware / ZiuZ) heeft de vierde wedstrijd in de Marathon Cup gewonnen en zo zijn leiding in deze competitie verstevigd. Dikke mist verhulde in Haarlem een koers waar een grote groep van negentien rijders een ronde voorsprong pakte. In de sprint van de grote groep toonde Den Hertog zich sneller dan beste jongere Harm Visser (Team Jumbo-Visma) en Crispijn Ariëns (Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk) die tweede en derde werden.

Zonder publiek, maar ook zonder een aantal smaakmakers, ging het peloton in een mistig Haarlem van start. Zo is Jorrit Bergsma in Polen is voor deelname aan de wereldbeker langebaan, was Mats Stoltenborg (Team Jumbo-Visma) ziek en keek Gary Hekman (Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk) noodgedwongen rust nemend aan de kant toe. Hekman werd in de koers vervangen door beloften Max van Honschoten waarmee voor het eerst de samenwerking tussen het Ormer ICT van Henk Angenent en Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk op het ijs zichtbaar was.

Het aanwezige peloton bracht een niet onaantrekkelijke wedstrijd op het ijs voor wie door de mist de strijd kon volgen. Het was uiteindelijk echter een grote groep die de succesvolle aanval was. Negentien man dubbelde het peloton en gingen in de finale strijden om de winst. Na het afsprinten van het peloton kwam niemand in de finale mee weg waarna het aan de rappe mannen was om het af te maken. Hoe deze sprint de laatste ronde precies verliep is moeilijk na te vertellen. Op het moment van de eindgalop was het zicht op de baan gedaald tot zo'n 50 meter en het was dus ook pas op de streep dat de winnaar te onderscheiden was. In het oranje dook Sjoerd den Hertog als eerste uit de mist en verstevigde zo zijn leiding in het klassement. Met twee overwinningen heeft Den Hertog nu al een riante voorsprong van 25,2 punten op Visser die op de tweede plaats staat. De afwezige Mats Stoltenborg zakte af naar de derde plaats op 32,2 punten van Den Hertog.

Bekijk ook:

Uitslag