Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jorrit Bergsma speelt finaleoverwicht ploeg uit en wint in Heerenveen

Jorrit Bergsma speelt finaleoverwicht ploeg uit en wint in Heerenveen

geplaatst zaterdag 6 november 2021 om 21:51:32 op Schaatspeloton.nl

Jorrit Bergsma en ploeggenoot Sjoerd den Hertog kunnen juichen. Mats Stoltenborg is geklopt.

Jorrit Bergsma en ploeggenoot Sjoerd den Hertog kunnen juichen. Mats Stoltenborg is geklopt. (bron: Schaatspeloton.nl)

De derde wedstrijd in de Marathon Cup is gewonnen door Jorrit Bergsma (Royal A-ware / ZiuZ). De Fries speelde een twee-tegen-één-overmacht samen met ploeggenoot Sjoerd den Hertog (Royal A-ware / ZiuZ) tegen Mats Stoltenborg (Team Jumbo-Visma) in de finale perfect uit. Bij het luiden van de bel ging Bergsma aan en Stoltenborg die de hele finale door Den Hertog de kop was opgedrongen kon de versnelling niet pareren. Den Hertog klopt in de sprint om de tweede plaats nog Stoltenborg en nam zo diens oranje leiderspak over.

De wedstrijd in Heerenveen was er een om de vingers bij af te likken. Ten minste tot de koers in de plooi viel die Royal A-ware / ZiuZ beviel. Op dat moment had het peloton in tientallen kleine groepje uit elkaar gelegen, was er een halve koers vol tempo gereden en was het zelfs voor de ervaren volger op momenten moeilijk te volgen. Uiteindelijk waren het Mats Stoltenborg, Jorrit Bergsma en Sjoerd den Hertog die met hulp van de Royal A-ware / ZiuZ-ploeg een tweede ronde voorsprong pakte op het peloton. Met een twee-tegen-één-overmacht ging de ploeg van Jillert Anema met alle vertrouwen naar de finale en hield de koers op slot.

Nadat Casper de Gier (Team Jumbo-Visma) voor het peloton medevluchter Marco van der Tuin (KPMS / Bouw& Techniek) in de strijd om de vierde plaats had afgetroefd en Bart Swings (IKO) de sprint van de grote groep op een rond had gewonnen ging het finaletrio de strijd om de dagzege en de klassementsleiding aan. Hierin drong Den Hertog Stoltenborg de kop op en bleef Bergsma rondenlang op een kleine overbrugbare achterstand achter het tweetal alert meekoersen. Vlak voor het luiden van de bel zette Bergsma aan en snelde het leidende tweetal voorbij. Die zagen de Fries niet meer terug. Stoltenborg, moegestreden, moest achter de winnende Bergsma de tweede plaats aan Den Hertog laten die zo ook zijn leiderspak over pakte.

Bekijk ook:

Uitslag