Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rob Kramer behaalt Noord Amerikaanse Titel

Rob Kramer behaalt Noord Amerikaanse Titel

geplaatst maandag 30 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De Amerikaan Rob Kramer heeft tijdens de derde International Big Rideau Lake Marathon in Portland, Ontario, Canada de officiële Noord Amerikaanse titel op de 50 kilometer titel op zijn naam geschreven. Bij de vrouwen behaalde Suzanne Dionne de Noord Amerikaanse Titel. Jordan Belchios uit Canada won een dag eerder de 25 kilometer.

Kramer, reed de afstand in 1:36:36, ongeveer drie minuten sneller dan de winnende tijd in Portland vorig jaar. Canadees Paul O'Blenes werd twee en zijn landgenoot Jeff Bakal derde. Bij de vrouwen won Suzanne Dionne en het was haar tweede opeenvolgende winst in Portland.
Eerder in het weekeinde, op zaterdag 28 januari, moest de 25 kilometer wedstrijd na 8 kilometerworden afgebroken nadat de perfecte ijsbaan op het meer in een tijd van 20 minuten met een ontdooide bovenlaag te maken kreeg. De temperatuur, die op dat moment 8 graden boven nul was, gecombineerd met de felle zon, maakte het ijs dusdanig zacht dat de aanwezige official van de Canadese schaatsbond besloot de wedstrijd in te korten. Aanstormend 17-jarig talent Jordan Belchios, uit Canada won de sprint, gevolgd door Andrew Godbout en Rob Kramer.

Het kampioenschap op de 25 en 50 kilometer in Portland telde eveneens mee voor de MSI Series. De tussenstand in de competitie volgen op een later tijdstip.