Schaatspeloton.nl - Nieuws - Weer Thialfwinst Irene Schouten, op marathonpodium geflankeerd door Zaanlanderploeggenoten

Weer Thialfwinst Irene Schouten, op marathonpodium geflankeerd door Zaanlanderploeggenoten

geplaatst zaterdag 6 november 2021 om 20:24:20 op Schaatspeloton.nl

Irene Schouten wint opnieuw in Thialf, ploeggenoten Marijke Groenewoud en Elisa Dul worden twee en drie.

Irene Schouten wint opnieuw in Thialf, ploeggenoten Marijke Groenewoud en Elisa Dul worden twee en drie. (bron: Schaatspeloton.nl)

Irene Schouten (Zaanlander) heeft haar zegereeks op Thialf voortgezet. Na 80 ronden wedstrijd, waarin de Nederlands kampioene het werk absoluut niet schuwde, was zij het snelst in de massasprint. Ploeggenoten Marijke Groenewoud en Elisa Dul (beiden Zaanlander) eindigden op de tweede en derde plaats daarmee het podium in Heerenveen volledig groen kleurend. Lisa van der Geest (Turner) eindigde achter Evelien Vijn (Fortune Coffee) als vijfde en nam het oranjeleiderspak over van Ineke Dedden (Palet Vastgoedonderhoud) die er in de massasprint niet aan te pas kwam.

Het was een opvallend moment zo'n 20 ronden voor het eind. Een op het oog sterke kopgroep met Lisa van der Geest, Sandra Dekker (A6.nl Groot in auto's), Janneke Ensing (PTH Groep / SchaatsshopDrenthe), Aggie Walsma (SKADI) en Laura van Ramshorst (Van Ramshorst Renault) nam een voorsprong van zo'n honderd meter. Maar achter het vijftal was het Irene Schouten zelf die de kop van het peloton pakte en het gat naar de kopgroep dichtte. Het was een van de verdedigende moment voor de West-Friese die vorige week het NK Afstanden op de lange afstanden domineerde. Maar Schouten toonde zich op het Friese ijs ook aanvallend vooraan. Maar ook zij kreeg in de aanval niet de ruimte. In de finale leek het peloton nog even net als in de eerste twee wedstrijden in twee grote groepen uiteen te vallen. Maar de tweede groep kwam toch nog terug.

Het was dus de massasprint die de winnares ging bepalen en de Zaanlander-ploeg domineerde deze. Gedrie├źn ging de ploeg de finale in en Schouten trok op 500 meter voor de streep de sprint aan en kwam onbedreigd als winnares over de streep. Alweer voor de dertiende keer in Thialf. Marijke Groenewoud werd tweede, Elisa Dul derde. Het oranje was voor Lisa van der Geest die als vijfde finishte achter de jonge Evelien Vijn. Ineke Dedden die pas als dertiende finishte moest het leiderspak aan Van der Geest laten.

Bekijk ook:

Uitslag