Schaatspeloton.nl - Nieuws - 2e Criterium prooi voor Sjoerd Huisman en Andrea Sikkema

2e Criterium prooi voor Sjoerd Huisman en Andrea Sikkema

geplaatst maandag 30 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Het tweede criterium op de Weissensee is gewonnen door Sjoerd Huisman (Buderus) bij de Heren en Andrea Sikkema (Van der Wiel) bij de Dames. Sjoerd Huisman was in een Afvalkoers van 23 kilometer het snelst van de overgebleven rijders Erik-Jan Spijkerman (2e, Univé) en Rick van Leersum (3e , Thermo Electron). Edwin Mellema was de winnaar in de wedstrijd voor Veteranen en C rijders.

Dames
De wedstrijd bij de Dames werd een strijd tussen de formaties van Oomssport en Van der Wiel, die elk probeerde een aanval op te zetten. Slechts elf dames waren aan de start verschenen vandaag, maar zij probeerde er wel een leuke wedstrijd van te maken. In de finale probeerde Esther Hilberink (Van der Wiel) weg te komen, ze kreeg wat ruimte maar werd uiteindelijk vlak voor de streep bijgehaald door het pelotonnetje. Andrea Sikkema (Van der Wiel) won de sprint van deze groep voor Iris Prinsen (Van der Wiel) die tweede werd, Annemargreet Kramer (Casa Ficci) eindigde als derde.

Heren A en B Divisie
Bijna het volledige peloton was al vertrokken naar Nederland na de Alternatieve Elfstedentocht. Negen rijders stonden op de startlijst, gelukkig had de Stichting Winter Marathon besloten vandaag een Afvalkoers te rijden waardoor de wedstrijd nog interessant was om naar te kijken. Na 10 kilometer werd de bel geluid voor de eerste afvalsprint, Henri Heijltjes (Brun.nl) kwam hierin ten val en werd geklasseerd als negende. Vervolgens vielen af Marten Groeneveld (8e, Slikker Sportswear), Albert Hoolwerf (7e, Hoolwerf), André Klompmaker (6e, Stouwdam ) en Christijn Groeneveld (5e, Univé) voordat Remko Huisman (Stehmann Sport) als laatste afviel en vierde werd.
A-rijders Erik-Jan Spijkerman (Univé) en Sjoerd Huisman (Buderus) en B-rijder Rick van Leersum (Thermo Electron Corporation) mochten vervolgens onder elkaar gaan uitmaken wie dit 2e criterium op de Weissensee op zijn naam mocht schrijven. Sjoerd Huisman won de sprint en reed de nummer twee, Erik-Jan Spijkerman, op een seconde.

Veteranen en C-rijders
De wedstrijd bij de Veteranen en C-rijders leek uit te draaien op een massasprint totdat Edwin Mellema een beslissende voorsprong nam en de wedstrijd won. Op drie seconden afstand werd Gert Mulderij tweede door de sprint te winnen van Camiel van Eis die als derde binnen kwam. Kees Cijsouw werd op de zevende plaats de beste Veteraan.

Donderdag volgt de Weissensee Cup over 100 kilometer, maar eerst dinsdag de tweede Alternatieve Elfstedentoertocht.