Schaatspeloton.nl - Nieuws - Publiek welkom bij schaatsmarathons, coronatoegangsbewijs alleen nodig voor horeca

Publiek welkom bij schaatsmarathons, coronatoegangsbewijs alleen nodig voor horeca

geplaatst zondag 17 oktober 2021 om 13:07:35 op Schaatspeloton.nl

De staande coronamaatregelen staan toe dat er dit seizoen publiek aanwezig is bij de schaatsmarathons.

De staande coronamaatregelen staan toe dat er dit seizoen publiek aanwezig is bij de schaatsmarathons. (bron: Schaatspeloton.nl)

Publiek is staande de huidige coronamaatregelen welkom om de landelijke schaatsmarathons te bezoeken. Om toegang te krijgen tot de landelijke schaatsmarathons is geen coronatoegangsbewijs nodig. Dat laat de KNSB weten. Dit geldt niet voor de horecagelegenheden op de ijsbanen, daar zal wel hierom worden gevraagd. Mogelijke afhaalloketten zijn daarop een uitzondering. Aanstaande zaterdag begint in Amsterdam het marathonschaatsseizoen met de eerste wedstrijd in de Marathon Cup. Vorig seizoen moest het hele seizoen worden afgeblazen in verband met de maatregelen tijdens de coronapandemie.

Voor rijders zijn met de huidige stand van zaken de kleedkamers ook weer volledig te gebruiken en zal er geen maximum aantal toegestane personen per kleedkamer gelden. Voor mogelijke positieve (zelf)testen na een wedstrijd verzoekt de bond dit te melden bij dicisplinemanager Willem Hut. Vanuit het bondsbureau van de schaatsbond is een panel aangesteld om bij positieve gevallen te kijken naar eventuele aanvullende maatregelen.