Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoolwerf Heiwerken wordt met AB Vakwerk hoofdsponsor van de marathonploeg: 'Een sponsor in de geest van de ploeg'

Hoolwerf Heiwerken wordt met AB Vakwerk hoofdsponsor van de marathonploeg: 'Een sponsor in de geest van de ploeg'

geplaatst maandag 4 oktober 2021 om 20:45:08 op Schaatspeloton.nl

Met Hoolwerf Heiwerken heeft het schaatsteam van AB Vakwerk voor komend seizoen een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Afgelopen winter maakte AB Vakwerk bekend een stapje terug te doen als sponsor van de marathonploeg. Om de ploeg bij elkaar te houden, werd actief de zoektocht naar een tweede hoofdsponsor naast AB Vakwerk ingezet. Hoolwerf Heiwerken was als sponsor al verbonden aan het team, maar maakt nu de stap naar het hoofdsponsorschap, naast AB Vakwerk. De ploeg zal onder de naam Hoolwerf Heiwerken - AB Vakwerk Schaatsteam de traditie van strijden voor de winst het komende seizoen voortzetten. "We zijn een topteam en willen als topteam blijven draaien. Onze slogan is 'gaat niet bestaat niet'", zegt Albert Hoolwerf. "We zijn er trots op dat het kan", voegt zijn broer Willem sr. toe.

"Het was onze bedoeling na zoveel succesvolle jaren een stapje opzij te gaan doen", zegt AB Vakwerk-directeur Marco Meijer. "Het is fijn dat het nu gelukt is. Dat de ploeg in deze samenstelling door kan gaan, daar gaat het om. Er was ons alles aan gelegen om er een hele mooie andere naam bij te betrekken." Teammanager Teun Breedijk kreeg de taak die tweede hoofdsponsor er bij te zoeken en kwam na gesprekken met verschillende kandidaat-sponsoren uiteindelijk uit bij het Eemdijkse familiebedrijf. Dat er een goede partij gevonden zou worden, daar heeft hij nooit aan getwijfeld. "Als je er zoveel tijd en energie in steekt, dan gaat het een keer vallen. Dat is mijn drijfveer geweest om dat voor elkaar te krijgen. We hebben zo'n prachtig team, het zou te gek voor woorden zijn als dat uit elkaar zou vallen, met zulke mooie resultaten." Dat het uiteindelijk de firma Hoolwerf is geworden, stemt hem dan ook meer dan tevreden. "Ze hebben een mooi bedrijf, dat past ook mooi bij de sport."

Schaatsfamilie
Directeuren Willem en Albert Hoolwerf kennen een lange geschiedenis in de schaatssport. Als actieve schaatsers, als sponsor van een damesteam, als co-sponsor van het team waar ze nu hoofdsponsor van zijn geworden en natuurlijk als vaders van teamleden Willem en Evert. "Het is niet te meten, maar wij worden er gelukkig van", zegt Albert Hoolwerf en benadrukt dat de mentaliteit van het marathonschaatsen heel dicht staat bij de manier waarop ze als bedrijf werken. "De mouwen opstropen, er alles aan doen om mee te kunnen, dat is een stukje mentaliteit." Willem sr. steekt zijn trots niet onder stoelen of banken." Wij weten wat er speelt, het zit gewoon in je genen. Je moet wel betrokken zijn. Er wordt wel gezegd: het is de schaatsfamilie, maar dat is wel zo."

Sponsor in de geest van de sport
"Het zijn liefhebbers, daarmee begint het marathonschaatsen", zegt kopman en Nederlands kampioen marathonschaatsen Gary Hekman tevreden over de nieuwe mede-hoofdsponsor. "Een sponsor moet wel fan zijn van de sport, er moet wel enige connectie zijn." Ook coach Roy Boeve benadrukt het belang van de betrokkenheid van de familie uit Eemdijk in de sport. "Ik vind het supermooi, dat zo lang als ik me kan herinneren, ze al betrokken zijn geweest. En nu zitten ze gewoon als sponsor van in ieder geval het meest succesvolle team van het laatste schaatsseizoen. Dat is toch gaaf!"