Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB heeft nog 30.000 euro nodig voor livestream marathonschaatsen

KNSB heeft nog 30.000 euro nodig voor livestream marathonschaatsen

geplaatst zaterdag 21 augustus 2021 om 11:08:15 op Schaatspeloton.nl

Of het nieuwe seizoen er ook weer een livestream is bij de marathonschaatswedstrijden is door ontbrekende financiële middelen nog zeer onzeker. De KNSB laat in haar periodieke Nieuwsbrief Marathonschaatsen weten dat er nog behoefte is aan 30.000 euro. Dit nadat een enkele ploeg bij de bond een toezegging heeft gedaan de livestream financieel te willen ondersteunen. De KNSB benadrukt dat er ook vanuit de bond budget beschikbaar is gesteld om bij te dragen aan het totale bedrag.

"Na een seizoen zonder wedstrijden en een kans op wedstrijden zonder publiek (afhankelijk van de geldende coronamaatregelen vanaf oktober) is het belangrijker dan ooit om als marathonschaatsen zichtbaar te zijn. Wij kijken graag samen met jullie hoe we de livestream kunnen financieren." Zo schrijft disciplinemanager Willem Hut. “Uit gesprekken met de 'werkgroep livestream' en een door de ploegen ingevulde enquête blijkt dat nagenoeg iedereen het belangrijk vindt dat er een gratis livestream aangeboden wordt aan de marathonfans. Ook vanuit de KNSB is er de voorkeur het gratis aan te bieden. Dit houdt in dat er een livestream van alle wedstrijden is inclusief een samenvatting, met de mogelijkheid tot het tonen van extra videocontent."

De bond geeft verder aan dat vanuit bijna alle ploegen is aangegeven dat zij meewillen werken aan een sponsoring om het budget bij elkaar te krijgen. In de nieuwsbrief worden ploegen opgeroepen in te gaan op aangeboden mogelijkheden. "Momenteel is er nog behoefte aan 30.000 euro, weet dat er vanuit de KNSB ook budget beschikbaar is gesteld om bij te dragen aan het totale bedrag." Zo schrijft de bond. "In de aanloop naar afgelopen seizoen zijn er een aantal sponsoren opgestaan waardoor we de livestream vorig jaar aankonden bieden. Opnieuw zijn er enkele sponsoren opgestaan en een aantal overwegen wat hun opties zijn. Diegene die nog niks hebben laten weten over een eventuele bijdrage leveren willen we vragen bij de achterban na te gaan welke mogelijkheden er zijn. Ieder klein beetje kan helpen om het streef bedrag te behalen. Voor vragen kun je ten alle tijden contact met Willem Hut opnemen."