Schaatspeloton.nl - Nieuws - Oud-winnaar Alternatieve Elfstedentocht Erwin Mesu stopt

Oud-winnaar Alternatieve Elfstedentocht Erwin Mesu stopt

geplaatst zondag 1 augustus 2021 om 21:07:25 op Schaatspeloton.nl

Erwin Mesu op de Weissensee op weg naar de zesde plaats in naar nu blijkt zijn laatste Alternatieve Elfstedentocht. (bron: Schaatspeloton.nl)

Komende winter zal Erwin Mesu niet meer terugkeren in het marathonpeloton. De 32-jarige Zeeuwse natuurijsspecialist kondigde zijn afscheid vandaag aan via Instagram. "Het is klaar... Mijn topsportcarrière is ten einde. Na 14 jaar genieten van racen en trainen in 3 verschillende sporten verloor ik de laatste maanden het vertrouwen dat ik nog 100% uit mijn lichaam kon krijgen wat er ooit inzat. Daarmee verloor ik ook het plezier om elke dag te gaan trainen. Ik heb mezelf altijd beloofd dat ik zou stoppen als ik het plezier in trainen zou verliezen. Dat moment is nu..."

Erwin Mesu behaalde in 2015 zijn enige grote overwinning toen hij op het natuurijs van de Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht won. Een jaar later werd hij tweede bij de natuurijs Grand Prix op het Runnmeer. Naast deze twee zeer mooie resultaten schaatste Mesu nooit naar een andere ereplaats maar deed vaak mee in de finale van belangrijke wedstrijden. Bij de laatste Alternatieve Elfstedentocht eindigde hij in 2020 als zesde.

Op kunstijs won Mesu in 2009/2010 meerdere wedstrijden bij de beloften, toen nog eerste divisie genoemd, en haalde hij brons bij het NK in die categorie. Na dit succesvolle jaar promoveerde hij naar de topdivisie waar hij negen jaar uitkwam. De afgelopen twee seizoenen was hij voor Douma Staal twee jaar officieel belofte en behaalde hij nog twee podiumplaatsen.

Regionaal was Erwin Mesu tweemaal kampioen van het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland.