Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kalender marathonschaatsen 2021/2022: welke categorie rijdt wanneer?

Kalender marathonschaatsen 2021/2022: welke categorie rijdt wanneer?

geplaatst zaterdag 10 juli 2021 om 10:13:33 op Schaatspeloton.nl

Vorige week maakte de KNSB al de kalender in hoofdlijnen bekend. Nu kunnen ook de details gedeeld worden. Welke categorie start bij welke wedstrijd en hoeveel ronden rijden ze? Aan het standaard aantal ronden is niets aangepast ten opzichten van voorgaande jaren. In de topdivisie rijden de mannen 125 ronden en de vrouwen 80. Bij de beloften staat voor de mannen bij de start 100 op het rondenbord en bij de vrouwen 60. Uitzonderingen zijn er bij de Trachitol Trophy waar elke dag andere afstanden worden gereden en bij het NK waar net als op de slotdag van de vierdaagse over langere afstand wordt gestreden.

In de vernieuwde kalender die nu op Schaatspeloton.nl te bekijken is zijn vanaf nu ook de starttijden van de verschillende categorieƫn te zien. Onder het aantal ronden staat de aanvangstijd van de klasse. In de cup is dat voor de topdivisie bij de vrouwen standaard 19:00 uur, bij de mannen moet normaal gesproken om 20:15 uur het startschot klinken. Bij de beloften rijden afhankelijk van de dag de mannen of vrouwen voor of na de vastgezette topdivisietijden.

De beloftendames hebben op de kalender 12 eigen wedstrijd dagen. Daarvan zijn er 3 tijdens de Trachitol Trophy, 9 vormen de Marathon Cup voor deze categorie die in 2019/2020 debuteerde. De beloftenheren staan elke cup- en vierdaagse avond vast op het programma. Voor beide beloftencategorieƫn geldt dat er doorstroomwedstrijden zijn waar de besten mee mogen strijden in de topdivisie.

Bekijk ook:

Kalender marathonschaatsen seizoen 2021/2022