Schaatspeloton.nl - Nieuws - Daan Gelling promoveert bij Bouwselect; "Je moet jeugd ook een kans geven"

Daan Gelling promoveert bij Bouwselect; "Je moet jeugd ook een kans geven"

geplaatst maandag 7 juni 2021 om 22:07:53 op Schaatspeloton.nl

Daan Gelling hier link in de kleuren van GroeNoord/Kuil zou afgelopen winter voor Bouwpartners uitgekomen zijn bij de beloften, nu schuift hij door naar het topdivisieteam van Bouwselect.

Daan Gelling hier link in de kleuren van GroeNoord/Kuil zou afgelopen winter voor Bouwpartners uitgekomen zijn bij de beloften, nu schuift hij door naar het topdivisieteam van Bouwselect. (bron: Schaatspeloton.nl)

Bouwselect heeft haar ploeg voor 2021/2022 rond. Daan Gelling komt over van Bouwselects eigen beloftenploeg Bouwpartners waarvoor hij het afgelopen seizoen voor het eerst zou gaan rijden. "Jammer genoeg heeft hij door het afgelaste seizoen geen wedstrijd voor ons gereden." Aldus ploegleider Piet Hijlkema. "Maar hij heeft wel het hele jaar meegedraaid en je moet jeugd ook een kans geven." Gelling vult bij Bouwselect de plek in die vrijviel door het stoppen van Jouke Hoogeveen. Rémon Vos, Ronald Haasjes, Ronald Kruijer, Mart Bruggink en Kevin Hoekstra blijven de ploeg verder trouw.

Daan Gelling komt sinds 2018 uit in het beloftenpeloton. In de twee actieve seizoenen waar hij bij File/Kuil en GroeNoord/Kuil reed was hij goed voor verschillende podiumplaatsen. In zijn debuutjaar won Gelling een etappe in de Trachitol Trophy die hij als tweede zou eindigen. In 2020 won hij zilver op het NK marathonschaatsen voor Junioren A waarna hij de overstap naar de opleidingsploeg van Bouwselect, Bouwpartners maakte.

"Toen hij vorig jaar bij ons kwam heeft Daan al zijn ambitie uitgesproken door te willen groeien naar de topdivisie, nu gaat dat iets versneld." Laat Hijlkema weten die aangeeft wel eerst ook nog veel buiten de ploeg gezocht te hebben naar rijders die bij hun ploeg passen. "Natuurlijk hebben we die wel gevonden maar ze zijn niet altijd beschikbaar en ook voor hen geldt soms dat ze nog niet eens voor hun ploeg hebben gereden na het gekke jaar. Ook hebben we gekeken naar buitenlanders, maar voor hen is met de Olympische Spelen komende winter moeilijk."

Ook bij de beloften ziet de ploeg de gevolgen van de aankomende winterspelen. Gabriele Galli is terug naar Italië om zijn kans te wagen zich voor Beijing te plaatsen. Naast de blijvende Harm Dijkstra bestaat de beloftenploeg na het doorstromen van Daan Gelling uit Marthijn Mulder en Hylke de Boer. De twee komen nieuw in de ploeg. Mulder komt over van Merito, De Boer van Talent Team Noord en gaat langebaan met marathon combineren.