Schaatspeloton.nl - Nieuws - Drents onderdak Janneke Ensing; Anne Leltz en Muriël Meijer maken Speelman-Haak compleet

Drents onderdak Janneke Ensing; Anne Leltz en Muriël Meijer maken Speelman-Haak compleet

geplaatst maandag 3 mei 2021 om 22:48:08 op Schaatspeloton.nl

Anne Leltz (re.) vervangt bij Speelman-Haak Janneke Ensing (li.) en maakt samen met Muriël Meijer de ploeg compleet.

Anne Leltz (re.) vervangt bij Speelman-Haak Janneke Ensing (li.) en maakt samen met Muriël Meijer de ploeg compleet. (bron: Schaatspeloton.nl)

Janneke Ensing heeft voor komend seizoen onderdak gevonden bij haar provinciegenoten van PTH Groep/SchaatsshopDrenthe. De Gietense komt over van Speelman-Haak. Naast Ensing zullen provinciegenoten Arianna Pruisscher en Marleen Popken en Friezin Fenne Zandstra uitkomen voor de op het hoogste niveau debuterende Drentse team. Bij Speelman-Haak wordt de dertienvoudig marathonwinnares vervangen door Anne Leltz en Muriël Meijer die na het stoppen van Pien van den Bos de ploeg waar ook Janet Beers en Jessica Merkens voor uitkomen completeren.

Ondanks dat de marathonschaatsers afgelopen seizoen niet in actie kwamen vanwege de Corona-pandemie heeft Team Speelman-Haak haar samenstelling gewijzigd. Nadat Pien van den Bos al eerder had aangegeven om de ploeg te verlaten omdat ze stopt met wedstrijdschaatsen, gaf ook Janneke Ensing aan geen duidelijkheid te kunnen geven over haar inzetbaarheid komende winter. “Ze is als wielrenster nu met haar tweede door Corona beïnvloed seizoen bezig en merkt dat de onzekerheid die dit met zich mee brengt, veel energie kost. In goed overleg is daarom besloten niet met elkaar verder te gaan.” Zo laat ploegenvertegenwoordigster Daniëlle Bekkering weten. “Gelukkig is er ploeg met de komst van Anne Leltz en Muriël Meijer weer compleet voor komend seizoen.“

Anne Leltz komt over van A6.nl en trainde al regelmatig met Janet Beers en mag dat vanaf nu veel vaker doen. Muriël Meijer komt over van de beloftendivisie en reed als één van de weinigen dit jaar nog een wedstrijd, te weten het NK allround. Qua begeleiding blijven trainer Rudi Groenendal en ploegvertegenwoordiger Daniëlle Bekkering bij het team actief, terwijl de positie van ploegleider nog vacant is. Gerben de Ruiter-Bekkering heeft door een nieuwe functie en veel drukte als gevolg van Corona besloten om in ieder geval voor komend seizoen een stapje terug te doen.

Tegenover RTV Drenthe laat Janneke Ensing weten het belangrijk te vinden dat ze de vrijheid heeft om haar eigen weg op het ijs uit te stippelen in combinatie met de verplichtingen rond haar Australische wielerploeg Team BikeExchange. "Ik vind het leuk om met jonge meiden wedstrijden te rijden zodat ik ze op weg kan helpen", zegt Ensing tegen de regionale omroep. "En het is ook bijzonder om dat voor regionale sponsors te doen. Dat maakt het extra leuk."