Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sportchalet Viehhofen en Groenehartsport.nl zonder rijderswijzigingen op weg naar nieuwe schaatsseizoen

Sportchalet Viehhofen en Groenehartsport.nl zonder rijderswijzigingen op weg naar nieuwe schaatsseizoen

geplaatst maandag 3 mei 2021 om 21:55:43 op Schaatspeloton.nl

Sportchalet Viehhofen aan het begin van dit seizoen. Op ploegleider Mario Donker (re.) na blijft de ploeg bij elkaar.

Sportchalet Viehhofen aan het begin van dit seizoen. Op ploegleider Mario Donker (re.) na blijft de ploeg bij elkaar. (bron: TIMSimaging)

Team Sportchalet Viehhofen bestaat ook komend schaatsseizoen uit Timo Verkaaik, Christiaan Hoekstra, Niels Overvoorde, Marc Middelkoop, Tom den Heijer en Wabe de Rooij. Voor Verkaaik, Hoekstra en Middelkoop wordt dit het derde seizoen dat zij met elkaar rijden. Overvoorde maakte vorig seizoen de overstap van AB Vakwerk naar het team. Den Heijer en de Rooij zouden afgelopen jaar debuteren in de topdivisie maar wegens COVID-19 is het debuut één jaar uitgesteld. Ook beloftenteam Groenehartsport.nl blijft bij elkaar. Ook komende winter bestaat het team uit Rienk Engele, Douwe Boonstra, Richard van Schie en debutant Leon Wenteler.

Beide teams trekken in de zomer en winter samen op tijdens trainingen. Zo'n twee á drie keer per week wordt er gezamenlijk getraind, waardoor het beloftenteam zich op kan trekken aan het niveau van de topdivisie mannen en door de grote van de ploeg de trainingen goed uitgevoerd kunnen worden.

Een kleine wijziging vind er plaats in het begeleidingsteam. Ploegleider Mario Donker heeft onlangs aangegeven te stoppen. Er is gekozen niet op zoek te gaan naar een vervanger voor Mario waardoor het begeleidingsteam voor zowel het beloften- als topdivisieteam aankomen jaar uit Kurt Wubben, Linda Bouwens en Aad de Haas bestaat. "Het team kijkt na het seizoen zonder wedstrijden enorm uit om met elkaar te koersen. Het team is in balans, de sfeer is goed en de mannen trainen goed met elkaar."

Hoofdsponsoren van het topdivisie team Sportchalet Viehhofen, PGM Bakker en Stehmann Sport hebben ondanks een lastig coronajaar aangegeven de ploeg graag weer te ondersteunen en het team zal ook deze zomer weer afreizen naar Viehhofen voor een trainingskamp. Het concept van Groenehartsport.nl blijft ongewijzigd, meerdere sponsoren en donateurs supporten de ploeg waardoor jonge talentvolle marathonschaatsers uit het Groene Hart hun sportambitie kunnen najagen.