Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mastermind en RekenService / VGR gaan samen verder

Mastermind en RekenService / VGR gaan samen verder

geplaatst woensdag 31 maart 2021 om 22:49:04 op Schaatspeloton.nl

Het Mastermind van Emma Engbers gaat voor seizoen 2021/2022 de samenwerking aan met RekenService / VGR.

Het Mastermind van Emma Engbers gaat voor seizoen 2021/2022 de samenwerking aan met RekenService / VGR. (bron: Schaatspeloton.nl)

Vanaf het komende seizoen zullen de ploegen van Mastermind en RekenService-VGR een samenwerking aangaan. Door deze samenwerking verwachten de ploegen dat hun ambitie om mee te strijden in de top van het damespeloton nog beter ingevuld kan worden. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om faciliteiten te delen, trainingskampen te organiseren en een aanvulling te zijn op zowel organisatorisch als sportief vlak. Team RekenService-VGR komt nu uit in de beloftendivisie en kan straks een reserverijdster leveren voor de A-ploeg. Mastermind zal de naamdrager zijn van de gehele ploeg.

De hoofdsponsors Mastermind en RekenService zijn al lang actief in de marathonwereld. Voor Mastermind gaat hun aanwezigheid in het marathonschaatsen terug tot 2013, RekenService is sinds 2015 actief in het damespeloton. Een paar jaar geleden zijn VGR en Regioadviesgroep Dussen ook als sponsor bij de ploeg van RekenService betrokken.

Vanuit topdivisieploeg Mastermind voegen Chantal Hendriks, Emma Engbers, Roos Markus en reserverijdster Sharon Hendriks zich bij de nieuwe samenwerking. Quinty Ton, Sanne van Heel en Daniƫlle van Zanten komen vanuit de beloftenploeg RekenService / VGR bij het nieuwe grotere Mastermind. Tjilde Bennis (Mastermind) en Sanne Teekens (RekenService / VGR) komen niet terug in de nieuwe ploeg waar nog naar een extra rijdster wordt gezocht. De begeleiding van de ploeg komt in handen van Arwin Verschoor, Bert van Buren en Yoeri Lissenberg. "De sfeer in beide ploegen is goed en de dames kijken er naar uit om samen te trainen en elkaar sterker te maken."