Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ruurd Dijkstra naar Or-Quest na stoppen WBB Dakkapelen, Danny Stam komt over van Skate4AIR

Ruurd Dijkstra naar Or-Quest na stoppen WBB Dakkapelen, Danny Stam komt over van Skate4AIR

geplaatst woensdag 31 maart 2021 om 22:08:50 op Schaatspeloton.nl

Danny Stam wordt volgend seizoen ploeggenoot van Marco van der Tuin bij Or-Quest / Bouw & Techniek

Danny Stam wordt volgend seizoen ploeggenoot van Marco van der Tuin bij Or-Quest / Bouw & Techniek (bron: Schaatspeloton.nl)

Or-Quest / Bouw & Techniek krijgt voor het volgende seizoen versterking van Ruurd Dijkstra en Danny Stam. Het tweetal vult bij de ploeg van Ron Neymann de plek in van de gestopte Bart de Vries en de zich komende winter op de olympische massastart focussende Daniel Niero. Voor Dijkstra lijkt de stap naar Or Quest er ook een richting de zekerheid. Sponsor WBB Dakkapelen van de ploeg waarvoor Dijkstra de afgelopen twee seizoenen uitkwam stopt. Stam komt over van Skate4AIR waar hij na een jaar gedwongen door de verloren coronawinter zonder een wedstrijd in het geel-zwart te hebben kunnen rijden weer vertrekt.

Bij Or-Quest / Bouw & Techniek voegen Dijkstra en Stam zich bij Marco van der Tuin, Jeroen Janissen en Daan Besteman die de ploeg trouw blijven. Tegen SkateNL geeft ploegleider Neymann aan nog in gesprek te zijn met rijders voor het beloftenteam en ook een zesde rijder voor de topdivisieploeg wordt niet uitgesloten.

WBB Dakkapellen stopt na twee jaar, Stichting de Snelle IJzers opzoek naar nieuwe hoofdsponsor
WBB Dakkapellen waarvoor Dijkstra uitkwam heeft besloten om na dit seizoen het contract wat 2 jaar geduurd heeft niet te verlengen, waardoor Stichting De Snelle IJzers met het team en de technische staf op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor.

"Dat het 2e jaar door de corona een verloren seizoen was is natuurlijk wel heel jammer, waardoor er maar een feitelijke samenwerking is geweest van 1 jaar. De mannen bekent met de opvallende roze pakken hebben vorig seizoen in het eerste jaar met WBB Dakkapellen een paar mooie resultaten mogen behalen in zowel de topdivisie met een aantal top 10 noteringen en in de beloftendivisie met een paar podiumplaatsen en zelfs een overwinning." Laat de ploeg in een persbericht weten. "De afgelopen 4 jaar hebben is er vanuit team Brageld naar Team WBB Dakkapellen een mooie groei doorgemaakt van een ploeg in de beloften divisie naar een ploeg in de beloften en een ploeg in de topdivisie en die ambitie om dat door te zetten is er nog altijd. Ook de schaatsers kijken alweer uit naar de zomer met een nieuw fiets- en skeelerseizoen om zich gereed te maken voor een aankomend schaatsseizoen, waarin men zich weer graag wil laten zien."

"Wij danken Ramon Wismans directeur van WBB Dakkapellen voor zijn inbreng de afgelopen seizoenen en willen heel graag dat de ploeg in stand blijft en zijn dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Gelukkig hebben we nog wel even natuurijs gehad dit seizoen, weliswaar helaas zonder wedstrijden, maar het liet wel zien hoe geliefd en prachtig deze sport is met enorm veel aandacht in de media. Dit geeft ons vertrouwen in de toekomst dat er ook weer bedrijven willen instappen en hun naam willen geven aan dit fantastische team van schaatstalenten."