Schaatspeloton.nl - Nieuws - Crispijn Ariƫns naar voormalig AB Vakwerk

Crispijn Ariƫns naar voormalig AB Vakwerk

geplaatst vrijdag 26 februari 2021 om 11:38:40 op Schaatspeloton.nl

Crispijn Ariƫns won in 2017 de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Crispijn Ariƫns won in 2017 de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

Vanaf komend seizoen rijdt Crispijn Ariƫns voor het voormalige AB Vakwerk schaatsteam. De tegenwoordig in Heerde woonachtige Brabander komt over van Royal A-ware / Interfarms. Met de komst van Ariƫns heeft de ploeg een vervanger voor Frank Vreugdenhil, die inmiddels gestopt is. Ariƫns werd bij beide Alternatieve Elfstedentochtoverwinningen van Vreugdenhil in 2019 en 2020 tweede en was afgelopen winter de eerste man die driemaal achtereen de Grand Prix op natuurijs won. In 2011/2012 won hij de Marathon Cup op kunstijs.

Crispijn Ariƫns sluit vanaf 1 mei aan bij de formatie van coach Roy Boeve. In het verleden werkte Ariƫns ook al samen met Boeve en Gary Hekman. " Gary en ik kennen elkaar al 17 jaar en zijn goed bevriend. Ik denk dat we elkaar goed aanvullen en elkaar beter maken, dus toen de ploeg mij benaderde was de keuze snel gemaakt. Het zijn allemaal stuk voor stuk klasbakken en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken." Zegt Ariƫns.

"Tijdens mijn tijd bij de Van Werven-schaatsploeg schikte ik mijzelf vaak in de rol van knecht. Ik ben toen vertrokken om ook zelf te gaan winnen, om een winnaar te worden. Dat is gelukt." Met diverse zeges op kunstijs, natuurijsklassementen en als grootste overwinning de Alternatieve Elfstedentocht in 2017, weet hij inmiddels wat winnen is. Het komende seizoen wil hij dan ook niets liever dan samen met zijn nieuwe ploeg wedstrijden winnen.

Teammanager Teun Breedijk is ook blij met de komst van Ariƫns. "Crispijn heeft laten zien dat hij een topper is op zowel natuur- als kunstijs. Hij kan zowel wedstrijden winnen als hard werken voor de ploeg. Hij is een van de beste marathonschaatsers van dit moment, en we zijn dan ook blij dat we hem in ons topteam hebben."

Bekijk ook:

Crispijn Ariƫns
Transferoverzicht 2021