Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart Hoolwerf naar marathonploeg Jumbo-Visma

Bart Hoolwerf naar marathonploeg Jumbo-Visma

geplaatst donderdag 25 februari 2021 om 11:18:46 op Schaatspeloton.nl

Bart Hoolwerf werd vorig seizoen de op-twee-na-jongste cupwinnaar in het marathonschaatsen.

Bart Hoolwerf werd vorig seizoen de op-twee-na-jongste cupwinnaar in het marathonschaatsen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Jumbo-Visma heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Bart Hoolwerf. De 23-jarige marathonschaatser komt over van AB Vakwerk en wordt gehaald als vervanger van de gestopte Erik Jan Kooiman. De jongste schaatstelg van de Hoolwerf-familie is de houder van de Marathon Cup. In 2020 werd hij achter Emiel Hopman en Richard van Kempen de op-twee-na-jongste cupwinnaar ooit. Ook won hij verleden jaar een Grand Prixwedstrijd op de Weissensee en werd hij op datzelfde bergmeer in 2018 Open Nederlands Kampioen.

"Ik zie het als een mooie uitdaging om aankomend seizoen de kleuren van Team Jumbo-Visma te verdedigen", aldus Bart Hoolwerf. "Ik ga van een ploeg die puur gefocust was op de marathon naar een organisatie met verschillende disciplines. Ik kijk er dan ook naar uit om aan de slag te gaan in een andere omgeving dan dat ik gewend was. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij de perfecte stap is om mezelf te blijven ontwikkelen."

"Het is mooi dat ik uit mag komen voor een ploeg met zo veel grote schaatstoppers. De uitstraling van Team Jumbo-Visma kent iedereen natuurlijk. De laatste jaren heb ik al een aantal mooie dingen laten zien in de marathon. Ik ben uitgegroeid tot een van de beste sprinters van het peloton. Die stijgende lijn hoop ik bij deze ploeg door te trekken. Daarnaast heb ik internationale ambities op het onderdeel Mass Start."

Ploegleider Peter de Vries is blij met de komst van Hoolwerf. "Bart is een goede schaatser met veel potentie. Ik ken hem goed, want we hebben eerder al drie jaar met elkaar samengewerkt. Naast het feit dat hij een snel eindschot heeft, kan hij ook goed op natuurijs uit de voeten. Ik ben ervan overtuigd dat hij goed in ons team past en kijk dan ook uit naar onze nieuwe samenwerking, waarbij we er alles aan gaan doen om het maximale eruit te halen."

Bekijk ook:

Bart Hoolwerf
Transferoverzicht 2021