Schaatspeloton.nl - Nieuws - OCRE / Van der Steen stopt in topdivisie, gaat in principe door met beloften

OCRE / Van der Steen stopt in topdivisie, gaat in principe door met beloften

geplaatst dinsdag 23 februari 2021 om 22:21:53 op Schaatspeloton.nl

Denise van der Hulst:

Denise van der Hulst: "Het is een heel raar jaar geweest en je weet dat veel bedrijven het moeilijk hebben" (bron: Schaatspeloton.nl)

De damestopdivisieploeg van OCRE / Van der Steen keert komende winter niet meer terug als er weer geschaatst mag worden. Nadat Vera Otten heeft aangegeven te stoppen en Lynn Dekker een stap terug doet naar de beloften en het feit dat de ploeg een te grote uitdaging heeft om de benodigde financiën voor komend seizoen in orde te krijgen, is besloten dat de ploeg ophoudt te staan. De beloftenploeg zal blijven bestaan. Met welke invulling en onder welke titelsponsoren zal zijn nog besloten worden.

De begeleiding zag weinig kansen om voor komend seizoen een compleet programma aan te bieden voor de topdivisieploeg en wil er geen knutselwerk van maken. "Het was daarom nu de hoogste tijd om de meiden in te lichten, zodat zij nog volop kansen hebben op een plekje bij een ander team." Laat de begeleiding weten. Denise van der Hulst en Sara van Vliet geven allebei aan dat ze het ontzettend jammer vinden, maar dat ze het besluit wel begrijpen. "Het is een heel raar jaar geweest en je weet dat veel bedrijven het moeilijk hebben", aldus Van der Hulst.

De aan de topdivisie gelieerde beloftenploeg gaat in principe wel door, naar de exacte invulling en naamvulling wordt nog gekeken. Ploegleider Eyelien Bekkering streeft er naar om deze meiden die nooit één wedstrijd samen hebben geschaatst, komende winter wel gezamenlijk in actie te laten komen.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2021