Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wijzigingen in marathonploegen DSB

Wijzigingen in marathonploegen DSB

geplaatst vrijdag 27 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De marathonschaatsploegen van DSB krijgen volgend jaar een andere samenstelling. Het contract van René Ruitenberg wordt niet verlengd, terwijl ook afscheid wordt genomen van ploegleider Piet Kleine. DSB gaat op zoek naar een nieuwe trainer/ploegleider. "In het kader van de verdere professionalisering zoeken we een nieuwe man", aldus Toon Gerbrands, directeur sportzaken van DSB.

Van Ruitenberg, die schaatser en trainer was, wordt na zeven jaar afscheid genomen omdat hij uit geloofsovertuiging niet op zondag wil schaatsen. "Hij begrijpt onze beslissing", zei Gerbrands vrijdag. Ruitenberg was destijds de eerste marathonschaatser die voor zo'n lange tijd werd vastgelegd. Zijn plaats wordt ingenomen door Ralf Zwitser, die overkomt van de Frisia-ploeg. Dat team wordt opgeheven, zo maakte Gerbrands bekend. De contracten van Jens Zwitser, Bas van Hest en Ruud Aerts liepen af en worden niet verlengd. Behalve Ralf Zwitser bestaat de DSB-ploeg volgend seizoen uit Ingmar Berga, Roel van Hest en Rutger ter Laak.

Bij de DSB-vrouwen wordt afscheid genomen van Jenita Hulzebosch-Smit en Mariska Huisman. Hulzebosch gaf eerder al aan haar loopbaan te beëindigen. De contracten van Daniëlle Bekkering, Elma de Vries en Kitty Meeth werden opengebroken en verlengd.

Henri Ruitenberg komt met een nieuwe marathonschaatsploeg. Als ploegleider presenteerde hij vrijdag in Techendorf zijn broer René, die eerder te horen had gekregen dat hij na zeven jaar afscheid moest nemen van de DSB-formatie, als eerste rijder. René Ruitenberg kreeg alvast gezelschap van Roy Polman. Met twee andere schaatsers wordt nog onderhandeld. De twee hoofdsponsors van Team Ruitenberg worden binnenkort bekend gemaakt.