Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB int kosten ploeglicenties marathonschaatsen niet na coronaseizoen

KNSB int kosten ploeglicenties marathonschaatsen niet na coronaseizoen

geplaatst vrijdag 19 februari 2021 om 20:58:21 op Schaatspeloton.nl

De marathonploegen hoeven dit verloren seizoen niet te betalen voor hun ploeglicentie.

De marathonploegen hoeven dit verloren seizoen niet te betalen voor hun ploeglicentie.

De KNSB zal over het seizoen 2020/2021 geen kosten in rekening brengen voor de ploeglicenties. Dat besluit dat de schaatsbond eerder al had genomen heeft de competitieleider vandaag verduidelijkt aan de ploegen. Door de coronamaatregelen kon dit seizoen geen enkele schaatsmarathon verreden worden. Ook een uiterste poging vorige week een NK op natuurijs te organiseren stuitte op een gesloten deur bij de rijksoverheid. In totaal gaat het om tussen de 90.000 en 100.000 euro licentiekosten die de ploegen normaal voor een seizoen betaald zouden hebben.

Licentiekosten in het marathonschaatsen zijn afhankelijk van de divisie waarin de ploeg actief is. Herentopdivisieploegen betalen normaal tussen de 4.500 (voor ploegen van 3 of 4 rijders) en 6.000 euro (voor ploegen van 5 of 6 rijders). Damestopdivisieploegen zijn de bond 1.250 euro verschuldigd terwijl heren- en damesbeloftenploegen met respectievelijk 750 en 600 euro goedkoper af zijn.

PCR-testen natuurijsbubbel op kosten van de KNSB
De PCR-testen die door de bond bij marathonschaatsers en -begeleiders waren afgenomen in voorbereiding op een mogelijke natuurijsbubbel worden ook niet in rekening gebracht aan de ploegen.