Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stichting Dream Team PTH / BDM stopt

Stichting Dream Team PTH / BDM stopt

geplaatst zondag 7 februari 2021 om 12:50:15 op Schaatspeloton.nl

Aggie Walsma werd in de kleuren van PTH / BDM vorig seizoen nog 3e tijdens de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee.

Aggie Walsma werd in de kleuren van PTH / BDM vorig seizoen nog 3e tijdens de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

De organisatie rond het damesteam PTH / BDM, Stichting Dream Team, gaat stoppen. Daarmee komt een einde aan de ploeg van ploegleider Peter Nauta, verzorger Jan Andries de Vries en trainer Sander Kingma. De schaatssters Aggie Walsma, Evelien Vijn, Nynke Pelikaan en Berber Vonk zijn inmiddels opzoek naar een nieuwe ploeg. "Zo'n winter zonder competitie helpt zeker niet, ook niet voor ploegleiders." Laat Nauta weten. "Sander wou al stoppen, en ik heb samen met mijn vrouw nog ambities om een zorgboerderij te starten op de plek waar wij nu wonen."

De hoofdsponsoren van de ploeg, PTH een bedrijf dat audiovisuele oplossingen voor het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid aanbiedt en BDM een specialist in landmeten, wilden eerst wel door maar zijn nu in overleg met anderen.

Nauta, die in het verleden samen met Henny Borst-Bok en Siemen Algra de organisatie achter de ploeg opzette, heeft er alle vertrouwen in dat zijn rijdsters ook volgend seizoen weer een plek gaan vinden. "Ik hoop dat ze wat kunnen vinden. Er gaat vast weer van alles gebeuren de komende tijd, dat gebeurt altijd wel in het marathonschaatsen. Dat komt vast wel goed."