Schaatspeloton.nl - Nieuws - Floortje Mackaij stopt als marathonschaatser; "Ik zit in de winter voornamelijk in het buitenland"

Floortje Mackaij stopt als marathonschaatser; "Ik zit in de winter voornamelijk in het buitenland"

geplaatst dinsdag 2 februari 2021 om 23:15:56 op Schaatspeloton.nl

Floortje Mackaij

Floortje Mackaij (bron: Team Fortune Coffee)

Komend seizoen zal Floortje Mackaij niet meer actief zijn als marathonschaatser. De 25-jarige Woerdense, wielerprof bij Team DSM, kan haar wielercarrière niet meer combineren met het marathonschaatsen. "Ik zit in de winter voornamelijk in het buitenland en het was eigenlijk niet meer echt te combineren." Aldus Mackaij die dit afgelaste marathonschaatsseizoen voor Fortune Coffee op de topdivisiestartlijst stond. Mackaij, die in 2014/2015 op landelijk niveau debuteerde, won in 2015 het altijd sterk bezette Gewestelijk Kampioenschap marathonschaatsen van Noord-Holland/Utrecht. Datzelfde jaar won ze op de fiets Gent-Wevelgem. In 2019 eindigde ze achter Annemiek van Vleuten als tweede in Luik-Bastenaken-Luik.

"Een begrijpelijke keuze, die wij natuurlijk wel erg jammer vinden." Aldus ploegleider Remco de Mik van Fortune Coffee die afsluiten met een gemeend "Veel succes Floortje!"

Bekijk ook:

Floortje Mackaij