Schaatspeloton.nl - Nieuws - Open Nederlandse Titels voor Heideman en Bekkering

Open Nederlandse Titels voor Heideman en Bekkering

geplaatst donderdag 26 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Op de Weissensee heeft Jan Maarten Heideman (Proteq) bij de Heren en Daniëlle Bekkering (DSB) bij de Dames het Open Nederlandse Kampioenschap gewonnen. Heideman verwees in de massasprint Lars Hoogenboom (Adformatie) naar het zilver, Ard Alderts (POMAZ/zwembadplein.nl) behaalde brons. Bij de Veteranen ging de titel naar Sjouke Hellinga.

Dames
Het peloton liet geen enkele rijdster een grote voorsprong nemen. Elma de Vries (DSB) probeerde het aan het begin van de 60 kilometer nog wel maar ze kreeg weinig ruimte. De massasprint moest de Nederlandse Kampioene aanwijzen en hierin was het Daniëlle Bekkering (DSB) die voor de vierde achtereenvolgende keer de titel behaalde. Linda Verdouw behaalde het zilver voor Jolanda Langeland (Enkhuizer Almanak) die het brons kreeg omgehangen.

Heren
Ook de wedstrijd bij de Heren eindigde uiteindelijk in een massasprint. Rijders probeerde het wel om aan te vallen, maar het waren vooral valpartijen die voor een schifting zorgde. Jan Maarten Heideman (Proteq) pakte voor de derde maal de Open Nederlandse Titel door aanvaller Lars Hoogenboom (Adformatie) naar het zilver te verwijzen. Ard Alderts (POMAZ/zwembadplein.nl) won verrassend het brons. Koos Kortekaas (Groenehartsport.nl) eindigde op de zestiende plaats als beste B-rijder.

Veteranen
Bij de Veteranen won Sjouke Hellinga de Nationale Titel door na 75 kilometer zijn drie vluchtgenoten te snel af te zijn. Herman Veneman pakte het zilver en Albert Bakker moest genoegen nemen met het brons. Jacob Drenth belande net naast het podium.