Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elfstedenvereniging schrijft namen eerste vrouwen Elfstedentocht bij op elfstedenbeeld Leeuwarden

Elfstedenvereniging schrijft namen eerste vrouwen Elfstedentocht bij op elfstedenbeeld Leeuwarden

geplaatst maandag 18 januari 2021 om 20:07:03 op Schaatspeloton.nl

De naam van Lenie van der Hoorn wordt als eerst aankomende vrouw in de Elfstedentocht van 1985 toegevoegd aan het elfstedenbeeld in Leeuwarden.

De naam van Lenie van der Hoorn wordt als eerst aankomende vrouw in de Elfstedentocht van 1985 toegevoegd aan het elfstedenbeeld in Leeuwarden. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden heeft besloten de namen van de eerst aankomende vrouwen in de Elfstedentocht bij te schrijven op het winnaarsbeeld voor de Elfstedenhal in de Friese hoofdstad. Dat maakte voorzitter Wiebe Wieling vanavond bekend in het tv-programma M op NPO1. In die talkshow schoven met Lenie van der Hoorn, Tineke Dijkshoorn en Klasina Seinstra de eerst aankomende van de wedstrijden in 1985, 1986 en 1997 aan om over hun prestaties te praten. De drie kregen van de elfstedenvoorzitter ook een vaas in de vorm van het elfstedenparcours.

Bekijk ook:

Tineke Dijkshoorn-Olsthoorn
Klasina Seinstra
Lenie van der Hoorn-Langelaan