Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zware armblessure Britt Tjalma na MTB-val

Zware armblessure Britt Tjalma na MTB-val

geplaatst zondag 3 januari 2021 om 16:49:40 op Schaatspeloton.nl

Britt Tjalma

Britt Tjalma (bron: Team Skadi)

Britt Tjalma heeft eerste kerstdag bij een trainingsrit op de mountainbike een zware armblessure opgelopen. Zo meldt haar ploeg Skadi. Bij de val over een nieuwe hindernis in het parcours brak de Groningse zowel haar boven- als onderarm als verbrijzelde ze ook de radiuskop in haar elleboog. Ook de gewrichtsbanden in de elleboog zijn bij het ongeluk afgescheurd. Inmiddels zijn na een drie uur durende operatie met behulp van een plaatje en schroeven de botten weer aan elkaar gezet en zijn de gewrichtsbanden gehecht. De 32-jarige Tjalma staat na het ongeluk een lange revalidatie van een jaar tot anderhalf jaar te wachten.

"Op dit moment zit Britt al ruim anderhalve week in het gips. Dit gips wordt over enkele dagen vervangen door een brace. Over ruim vier weken gaat de chirurg alles beoordelen en moet blijken of de botten en ligamenten goed aangroeien." Zo meldt de ploeg op hun facebookpagina. Daar meldt de ploeg ook dat het herstel een jaar tot anderhalf jaar zal duren. "Maar ze zou zichzelf niet zijn als ze natuurlijk voor een sneller herstel gaat! We wensen Britt veel beterschap en sterkte toe!"

Britt Tjalma komt al sinds 2015/2016 onafgebroken uit in de topdivisie van het damesmarathonschaatsen. Vorig jaar was zij nog negende tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Eerder greep zijn in 2016 met een vierde plaats net naast het podium van de Aart Koopmans Memorial op dat Oostenrijkse natuurijs.

Bekijk ook:

Britt Tjalma