Schaatspeloton.nl - Nieuws - Andres Landman wint Criterium

Andres Landman wint Criterium

geplaatst woensdag 25 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Andres Landman (Time Out Sport/zwembadplein.nl) op weg naar de zege in het Criterium op de Weissensee.

Andres Landman (Time Out Sport/zwembadplein.nl) op weg naar de zege in het Criterium op de Weissensee. (bron: Weissensee.nl)

Het eerste Criterium op de Weissensee is gewonnen door Andres Landman (Time Out Sport/zwembadplein.nl). Hij was na 40 minuten en 2 kilometer de snelste in de eindsprint. Elma de Vries (DSB) won het Criterium bij de Dames, terwijl Eric Bisschops de sterkste was in het Criterium voor Veteranen en regionale C-rijders.

Met donderdag het Open Nederlandse Kampioenschap op het programma was dit eerste Criterium de gebruikelijke opwarmwedstrijd op de Weissensee. Vijftig A- en B-rijders stonden om 13 uur aan de start voor een wedstrijd over 40 minuten en 2 ronden van een kilometer. Vele toppers stonden niet aan de start, zij die er wel waren maakten er een veredelde training van.
Na in totaal 29 kilometer was het Andres Landman (Time Out Sport/zwembadplein.nl) die de eindsprint van een 15 mans kopgroep. Joost Vink (PGM Bakker) kwam met een klein verschil als tweede binnen nog voor Martijn van Es (TNT). Henk Angenent (TNT) kwam in de finale ten val en liep daarbij een lichte kuitblessure op. De verwachting is dat de Elfstedenwinnaar donderdag wel kan starten in het Open NK.

De Dames wedstrijd werd na 20 kilometer in de massasprint gewonnen door Elma de Vries (DSB). De Duitse Friederike Gehring (Vinsk-Vierlingsbeek) legde beslag op de tweede plaats voor Maria Sterk die derde werd. In totaal waren 36 Dames aan de start verschenen.

De wedstrijd bij de Veteranen en C-rijders werd gewonnen door Eric Bisschops. De Voorhoutse leider in het 5-Banentoernooi kwam met een voorsprong van 13 seconden binnen op de nummer twee, Edwin Mellema, en drie, Jorrit Veneman. Op de vierde plek werd Engbert van der Woude de beste Veteraan.