Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB wacht persconferentie kabinet af voor verdere aanpassingen marathonkalender

KNSB wacht persconferentie kabinet af voor verdere aanpassingen marathonkalender

geplaatst zaterdag 31 oktober 2020 om 17:38:14 op Schaatspeloton.nl

Of op zaterdag 14 november het seizoen van start gaat in Haarlem wordt komende week na de volgende persconferentie van het kabinet besloten door de KNSB.

Of op zaterdag 14 november het seizoen van start gaat in Haarlem wordt komende week na de volgende persconferentie van het kabinet besloten door de KNSB. (bron: Schaatspeloton.nl)

Op de dag dat normaal de tweede wedstrijd in de Marathon Cup verreden zou worden geeft de KNSB in een mailing aan te hopen volgende week na de persconferentie van het kabinet meer duidelijkheid te kunnen geven over de verdere verloop van het nog niet begonnen marathonseizoen. "Voorlopig blijft de kalender gehandhaafd maar het is aannemelijk dat de marathonwedstrijden voor komende tijd geen doorgang zullen vinden. Dit voor november en mogelijk voor december." Het eerste besluit wat door de bond genomen zal worden gaat om de wedstrijden in Haarlem en Hoorn die voor 14 en 21 november als de eerstvolgende schaatsmarathons op de kalender staan.

In het schrijven benadrukt de bond bovendien dat de wedstrijden op Weissensee niet afgelast zijn. Daar ontstond donderdag kort onduidelijkheid over nadat deze in het bericht van de organisatie waarin zij het evenement afgelasten niet expliciet genoemd worden. De organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee blies de toertochten op het Karinthische bergmeer af in verband met de huidige corona-omstandigheden. De KNSB geeft aan dat mogelijkheden voor wedstrijden op de Weissensee worden onderzocht.

"Weet dat wij op dit moment paraat staan om wedstrijden te kunnen organiseren zodra de situatie het (vervroegd) toelaat. " Drukt de KNSB tot slot de betrokkenen op het hart.