Schaatspeloton.nl - Nieuws - Debuterend Sportchalet Viehhofen streeft naar topdivisiepodiums

Debuterend Sportchalet Viehhofen streeft naar topdivisiepodiums

geplaatst donderdag 8 oktober 2020 om 22:49:07 op Schaatspeloton.nl

(bron: TIMSimaging)

Het behalen van een of meer podiumplaatsen is komend seizoen de voornaamste ambitie van het team van Sportchalet Viehhofen, debutant in de hoogste divisie van het marathonschaatsen. De zes leden van het team, de staf en de sponsors werden vanavond in Hotel Ridderkerk voor het eerst voorgesteld. De teamleden Tom den Heijer, Christiaan Hoekstra, Marc Middelkoop, Niels Overvoorde, Wabe de Rooij en Timo Verkaaik zijn degenen die het streven naar ereplaatsen op kunst- en natuurijs in daden moeten omzetten. Zij doen dat onder leiding van ploegleider Mario Donker en trainer Kurt Wubben.

"Naast de drie debutanten hebben we in deze ploeg ook ervaren mannen die al op het podium hebben gestaan en die, na jaren 'in dienst van' te hebben gereden, nu voor eigen kans kunnen gaan. Als we dat een beetje slim doen en als hecht team rijden, kunnen daar mooie uitslagen uitrollen." laat Kurt Wubben weten. "En over dat hechte team maak ik me geen zorgen. Doordat alle rijders vlak bij elkaar wonen, is er veel samen getraind en is de teamspirit prima in orde!"

Het schaatsteam wordt behalve door veel bekende sponsors dit jaar ondersteund door hoofdsponsor Sportchalet Viehhofen, gelegen in hetzelfde dal op 5 kilometer afstand van de bekende Oostenrijkse toeristentrekpleister Saalbach-Hinterglemm. Sportchalet Viehhofen wordt gerund door de Rotterdamse Maaike van der Valk, telg uit het beroemde horecageslacht, en haar man Joost Smit, zelf in het verleden succesvol shorttracker.

Maaike van der Valk zegt vol overtuiging het marathonteam te ondersteunen: "Wij ontvangen door het jaar heen naast gewone toeristen ook veel sportteams die bij ons trainingskampen beleggen en daardoor bijdragen aan de sportieve sfeer in onze appartementen. Net als de sport hebben ook wij het als horecabedrijf in Oostenrijk lastig in deze coronatijden. Maar juist nu moeten we een overlevingsstrategie zien te vinden voor de toekomst. Daarom steunen we dit ambitieuze schaatsteam, dat net als wij in tijden van tegenwind vol doorzet."

Andere sponsors zijn onder meer Hotel Ridderkerk, Watertaxi Rotterdam, Stehmann Sport2000 en PGM Bakker Vastgoed.