Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sander Kingma naar De Haan Westerhoff/VrieService

Sander Kingma naar De Haan Westerhoff/VrieService

geplaatst maandag 21 januari 2008 om 23:47:42 op Schaatspeloton.nl

Sander Kingma

Sander Kingma

Volgend seizoen zal Sander Kingma uit gaan komen voor De Haan Westerhoff/VrieService. Kingma, die van het BAM Schaatsteam overkomt, is de negende rijder die bij de Friese ploeg onder contract komt. Afgelopen week maakten zij al bekend dat Durk Fabriek en Bart de Vries de ploeg zouden komen versterken. De organisatie rond het De Haan Westerhoff/VrieService team zal volgend seizoen twee ploegen op het ijs brengen.

De bijna 33-jarige Sander Kingma maakte in 2005 de overstap van het langebaanschaatsen naar de marathon en verhuisde na een jaar van het kleine Indische Cake, waar hij samen met Douwe de Vries op het ijs verscheen, naar het BAM Schaatsteam. In dat team was Sander Kingma een van de krachten in de ploeg die Bob de Vries naar de winst in de Essent en KNSB Cup en Arjan Stroetinga naar de Nederlandse Titel op Kunstijs hielp. De Drent Kingma was dit seizoen zelf goed voor drie top-10 klasseringen, allemaal in de KNSB Cup behaald.

Eerder deze week verzekerde de organisatie rond De Haan Westerhoff/VrieService zich van de komst van Durk Fabriek en Bart de Vries. Voor het volgende seizoen zullen twee verschillende ploegen uit de nu al negen rijders worden gemaakt.

Bekijk ook:

Sander Kingma
Bart de Vries en Durk Fabriek naar De Haan Westerhoff (19 januari 2008)