Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatsdames A6.nl strikken Francesca Lollobrigida

Schaatsdames A6.nl strikken Francesca Lollobrigida

geplaatst zaterdag 4 juli 2020 om 17:23:10 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida reed afgelopen winter enkele wedstrijden in het oranje leiderspak van de KPN Marathon Cup.

Francesca Lollobrigida reed afgelopen winter enkele wedstrijden in het oranje leiderspak van de KPN Marathon Cup. (bron: Schaatspeloton.nl)

Francesca Lollobrigida zal komende winter in het marathonschaatsen uitkomen voor de schaatsdames van A6.nl Groot in Auto's. De rappe Italiaanse toonde zich vanochtend al op haar Instagram in de kleding van haar nieuwe ploeg en ploegmanager Henk Jan Meijer bevestigt bij navraag het aantrekken van de drieëntwintigvoudig marathonwinnares. Lollobrigida kwam afgelopen winter uit voor het inmiddels gestopte Lasaulec en was daarbij goed voor twee overwinningen. "Deze snelle Ferraritopper moet niet verloren gaan voor de marathonsport." Meldt Meijer met een kwinkslag verwijzend naar de autoverkopende corebusiness van de hoofdsponsor.

"Francesca is gewoon een hele mooie aanvulling voor ons team en het peloton." Blikt een trotse Henk Jan Meijer vooruit. De teammanager verwacht een goede klik tussen de Italiaanse en haar nieuwe ploeg. "Het plezier, de lol, snelheid en gedrevenheid van haar past gewoon bij ons team."

Opnieuw twee ploegen, maar nu in de topdivisie en bij de beloften
Het team van A6.nl bestaat komende winter uit zeven dames op topdivisie- en beloftenniveau. Afgelopen seizoen kwam de overkoepelende stichting Schaatsdames nog met twee ploegen uit in de topdivisie. Naast A6.nl was toen ook Jacobus.nl actief op het hoogste niveau. Door de wijziging van de regelgeving door de KNSB, waarbij twee ploegen onder dezelfde paraplu niet meer zijn toegestaan op hetzelfde niveau, heeft de stichting nu besloten haar twee ploegen over de topdivisie en beloftendivisie te spreiden.

Die ruimte is er ook nadat A6.nl na een succeswinter Pien Keulstra en cupwinnares Imke Vormeer zag stoppen en Bente Kerkhoff zag vertrekken naar Bewustwinkelen / TEKLAB. Met Lollobrigida wordt er nu één vervangster binnen gehaald. Naast Francesca Lollobrigida bestaat A6.nl komende winter uit Manon Kamminga, Anne Leltz, Beau Wagemaker, Sandra Dekker, Yvonne Nauta en Sanne van der Schaar. Over de exacte verdeling van de rijdsters over de topdivisie en het beloftenniveau wordt later besloten.

Francesca Lollobrigida is dit weekend nog niet bij een trainingsweekend dat de rijdsters hebben in Limburg. Dit weekend was al langer gepland waarbij het nog niet duidelijk was of de Italiaanse gezien de coronamaatregelen bij de ploeg kon aansluiten.

Bekijk ook:

Francesca Lollobrigida