Schaatspeloton.nl - Nieuws - Danny Stam vindt onderdak bij Team Skate4AIR

Danny Stam vindt onderdak bij Team Skate4AIR

geplaatst zondag 17 mei 2020 om 22:31:06 op Schaatspeloton.nl

Danny Stam, hier nog op de Weissensee is actie voor AB Direct, komt komend seizoen uit voor Skate4AIR.

Danny Stam, hier nog op de Weissensee is actie voor AB Direct, komt komend seizoen uit voor Skate4AIR. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Skate4AIR heeft Danny Stam weten vast te leggen voor het komende seizoen. De ploeg geeft aan dat de jonge talentvolle rijder uit Sprang-Capelle perfect past binnen de visie van het team. "Toen de ploeg een telefoontje kreeg dat Danny op zoek was naar een ploeg, waren we er snel uit." Aldus ploegleider Jelmer Looijesteijn. "De ploeg is al een aantal jaren aan het groeien en Danny wil mee in deze groei." Stam vult bij Skate4AIR het gat in dat Tijs van der Steen laat die afdaalt naar de beloften. Robin Snoek, Axel Koopman, Stefan Wolffenbuttel, Simon Borsen en Bart van der Vlugt blijven de ploeg op het hoogste niveau trouw.

"Danny zelf heeft aangegeven zich door te willen ontwikkelen tot een echte marathontopper. Dit wil hij doen door de aanval niet schuwen. Ook op natuurijs wil hij zijn neus aan het venster drukken. Afgelopen seizoen heeft hij helaas niet altijd kunnen laten zien wat zijn talent is." blikt ploegleider Looijesteijn op de toekomstige samenwerking. "Danny is vastberaden dit bij Team Skate4AIR wel te doen. De ploeg is erg blij met deze versterkingen en samen kijken we erg uit naar de eerste gezamenlijke ploegtrainingen en trainingskampen."

Oud allrounder en sprinter Olof Gerritsen is toegevoegd aan trainingsgroep als stagiair. Afgelopen seizoen heeft hij al een aantal keer meegetraind en dit beviel hem zo goed dat hij zich wil gaan richten op de marathon. Hij zal daarnaast ook enkele langebaanwedstrijden rijden, waar hij zich dan meer gaat richten op de lange afstanden. "Wij kennen Olof al enkele jaren en zijn blij dat hij onze trainingsgroep komt versterken met zijn snelheid", aldus trainer Gijs Roos.

Igor Baars voegt zich bij beloftenploeg
Bij de beloften van Skate4AIR zal Igor Baars aanschuiven. De Noord-Hollander komt over van Recycling.nl, de dochterploeg van het Ormer ICT van Henk Angenent. De eerstejaars belofterijder, die dit jaar al op het podium stond bij zowel het KPN NK marathon neo-senioren als bij de KPN Marathon Cup Finale, versterkt de beloftenploeg. "Zijn thuisbaan Haarlem is onze thuisbaan. Hierdoor versterken we onze positie als regionale ploeg. We zijn erg blij dat Igor voor ons heeft gekozen", aldus ploegleider Gijs Roos. Baars wordt bij de beloftenploeg teamgenoot van Tijs van der Steen die voor het tweede niveau kiest.